Secondary Adv

Raiffeisen Bank - Projekti per selinë e re në Shqipëri | DEA Studio | 2020

Ndërtesa e Raiffeisen Bank do të përfaqësojë selinë e kompanisë në Shqipëri. Ndërtesa ndodhet pikërisht në një rrugë kryesore të Tiranës bulevardi "Bajram Curri", përgjatë lumit Lana dhe në nyjen kryqëzuese me rrugën "Ali Demi".

 

Interpretimi i ndërtesës në kontekstin urban është një vëllim me teksturë në një sistem të rregullt modular. Përsëritja është thyer nga boshllëqe të ndryshme të interpretuara në mënyrë funksionale për punëdhënësit relaksojnë hapësirën e hapur për çdo kat. Dizajni shpërndan masën e ndërtesës mjaft në boshtin gjeometrik të Fasadës së Veriut jo rastësisht në korrespodencë me hyrjen e ndërtesës. Tashmë masa është shndërruar dhe jep përshtypjen e dy ndërtesave komunikuese, anasjelltas, në vend të një vëllimi të qëndrueshëm në kontekstin urban. Defragmentimi bosht interpretohet si një mbulesë funksionale për hyrjen e ndërtesës dhe tarracat e gjelbërta rekreative në përshkallëzimin e vëllimit të sipërm. Përfundimi i funksionalitetit të ndërtesës dhe horizontit vizual është një tarracë masive e gjelbër, e cila jep mesazhe të forta për ndërtesat e ardhshme globale të qëndrueshme, por në të njëjtën kohë jep një alternative të mrekullueshme për administratën e zyrave për të shfrytëzuar një hapësirë ​​rekreative për ngjarje të ndryshme dhe pushime rekreative ditore. Burimi: https://www.deastudio.al/dea-awards-2019/

Me shume projekte ne Shqiperi