Secondary Adv

Saint-Gobain Construction Products Albania

 

Përshkrimi

Saint-Gobain Construction Products Albania është pjesë e grupit industrial Saint Gobain, lider botëror në prodhimin e materialeve të ndërtimit dhe një ndër 100 Korporatat industriale më të mëdha në botë. Në Shqipëri, kompania u themelua në Korrik të 2016 në Shqipëri duke blerë markën e njohur Italcol dhe duke sjellë në tregun lokal eksperiencën & ekspertizën 355 vjeçare të një grupi botëror. Saint-Gobain Construction Products Albania, e përfaqësuar në tregun shqiptar me markat Saint-Gobain, Weber, Rigips, Isover, Ecophon etj, ushtron veprimtarinë e saj në fabrikën e ndodhur në Fushë Prezë.

 

Saint-Gobain S.A është një ndër 100 grupet më të mëdha industriale në botë, e themeluar në Francë më 1665 nga mbreti Luigj XIV.  Grupi ka lënë pas krahëve mbi 350 vite arritje në industri dhe ka dhënë kontribut të vyer në zhvillimin e zgjidhjeve inovative dhe përmirësimin e jetës sonë të përditshme. Saint-Gobain ka përfaqësi në 70 vende të botës me rreth 167 000 persona të punësuar dhe 8 qendra kërkimore, të cilat në bashkëpunim me laboratoret dhe universitetet më prestigjoze në botë krijojnë zgjidhjet e së ardhmes në 3 fushat kryesore të veprimit të Grupit: Dizenjimin, Prodhimin dhe Distribucionin. Përgjigja e Saint-Gobain ndaj sfidave të qëndrueshmërisë bazohet në vlerat e përbashkëta të të gjithë grupit të kompanive.

 

Këto vlera duhet të pranohen dhe zbatohen plotësisht për të qenë pjesë e Grupit. Sektori i ndërtimit është përgjegjës për 40% të emetimeve të gazit serë. Saint-Gobain ështe i angazhuar të reduktojë emetimin e karbonit duke arritur neutralitetin e karbonit deri në 2050 nëpërmjet zgjidhjeve eficente në energji dhe ndërtimit të lehtë dhe të qëndrueshëm. 

Çfarë ofron

Saint-Gobain Construction Products Albania e zhvillon aktivitetin e saj në dy drejtime kryesore: 

 

-Prodhimi: Nën markën Saint-Gobain Weber ne prodhojmë një gamë të gjerë produktesh për tregun lokal të Shqipërisë dhe Kosovës si dhe e eksportojmë atë në rajon si: llaçra suvatimi, llaçra murature, finitura minerale dekorative, finitura dhe stuko të imëta për nivelim, ngjitës pllakash, zgjidhje hidroizolimi si dhe llaçrat me bazë gipsi të markës Rigips.

 

-Distribucion: Ne importojmë dhe shpërndajmë në Shqipëri dhe Kosovë materialet më cilësore dhe zgjidhjet me performancë të lartë të vendeve Europiane si: 

 

-Sisteme të thata të markës Saint-Gobain Rigips nga Hungaria, Greqia, Rumania, Italia, dhe Austria etj.

-Sisteme per izolimet termike prej leshit të xhamit dhe leshit të gurit të markës Saint-Gobain Isover dhe Izocam nga Italia, Rumania, Rusia dhe Turqia.

-Sisteme të performancës akustike për çdo ambient shkolla, hotele, kinema, teatro, banesa, për tavanet dekorative dhe përthithje akustike nga Saint-Gobain Ecophon dhe Eurocoustic nga Suedia dhe Franca.

-Produkte të gatshme në kova për sistemet e fasadave, mureve të brendshme dhe të jashtme nga Saint Gobain Weber Serbia.

-Të gjitha sistemet e xhamit nga Saint-Gobain Francë, Itali, Egjipt, Rumani etj.

-Membranat bituminoze Bituver për hidroizolim nga Italia.

 

Të gjitha produktet dhe sistemet e prodhura nga Saint-Gobain Albania dhe të importuara nga Kompanitë Simotra në të gjithë Europën, janë të certifikuara sipas normativave Europiane (EN / DIN / CE). Saint-Gobain është ndërtuar mbi vlera solide të cilat ndihmojnë kompaninë të ndërtojë marrëdhënie të qëndrueshme dhe të përgjegjshme me të gjithë aksionerët, klientët, punonjësit, furnitorët, nënkontraktorët dhe komunitetin.

 

Së bashku me klientët dhe për klientët tanë, dizenjojmë materiale dhe zgjidhje që ndikojnë pozitivisht në jetën, mirëqenien, cilësinë e jetës dhe punën e kujtdo, duke u kujdesur në të njëjtën kohë për planetin. Kjo është ambicia thelbësore e qëllimit tonë: të veprojmë çdo ditë që ta bëjmë botën një vend më të bukur dhe më të qëndrueshëm për të jetuar.

Shërbime

Aksesore gipsi
Aksesore gipsi
Izolime akustike dhe termike te mureve ndares
Izolime akustike dhe termike te mureve ndares
Aksesore termoizolimi
Aksesore termoizolimi
Vida dhe Upa
Vida dhe Upa
Sistemet per ngjitjen e pllakave
Sistemet per ngjitjen e pllakave
Shirita rrjete per fuga
Shirita rrjete per fuga
Sistemet e mureve ndarese
Sistemet e mureve ndarese
Shirita izolues
Shirita izolues
Sistemet e masave niveluese
Sistemet e masave niveluese
Sistemet e tavaneve te varura
Sistemet e tavaneve te varura
Sistemet e izolimeve termike
Sistemet e izolimeve termike
Sistemet e tavaneve dekorative 60x60
Sistemet e tavaneve dekorative 60x60
Sisteme izolimi akustike dhe termike te cative
Sisteme izolimi akustike dhe termike te cative
Sisteme te lyerjes se mureve
Sisteme te lyerjes se mureve
Sisteme hidroizolimi
Sisteme hidroizolimi
Sisteme dekorative te fasadave dhe mureve te brendshme
Sisteme dekorative te fasadave dhe mureve te brendshme
Rigips Sistemet dhe suvate me baze gipsi
Rigips Sistemet dhe suvate me baze gipsi
Sistemet e ngjitjes se pllakave
Sistemet e ngjitjes se pllakave
Ngjitesa ekstremisht fleksibel per pllaka
Ngjitesa ekstremisht fleksibel per pllaka
Ngjitesa fleksibel per pllaka
Ngjitesa fleksibel per pllaka
Sisteme akustike
Sisteme akustike
Mbushes fugash me baze gipsi
Mbushes fugash me baze gipsi
Profile gipsi
Profile gipsi
Profile per fasada termike
Profile per fasada termike
Profile
Profile

Katalogu

Katalog Saint-Gobain Construction Products Albania
Katalog Saint-Gobain Construction Products Albania
Katalog Saint-Gobain Construction Products Albania
Katalog Saint-Gobain Construction Products Albania

Historiku

Shekulli XVII – Nga punishte prodhimi mbretërore në industri

E themeluar gjatë sundimit të Luigjit XIV, punishtja mbretërore e qelqit të pasqyrave zhvilloi një procedurë revolucionare që konsistonte në derdhjen e qelqit në një tavolinë metalike. Punishtja kryesore e prodhimit u vendos në një fshat të vogël në pjesën verilindore të Mbretërisë nga e cila mori emrin: Saint-Gobain.

1665 – Në Tetor 1665, Luigji XIV firmosi Fletën e Patentimit, duke krijuar kështu Punishten e Qelqit të Pasqyrave në Paris, një nga 25 punishtet mbretërore të themeluara atë vit.

 

Shekulli XVIII – Një periudhë begatie dhe zhvillimi

Punishtja e qelqit të pasqyrave filloi të japë fitime të menjëhershme, jo vetëm nga porositë mbretërore por edhe më shumë nga popullariteti që morën në atë kohë pasqyrat për popullin e thjeshtë, pasi ishte e vetmja e llojit të saj.

 

Shekulli XIX – Progresi i tregut të qelqit

Për t’u përballur me konkurrencën e fortë ndërkombëtare, Saint-Gobain zhvilloi gjerësisht biznesin e kimikateve të cilat, mbështetën zgjerimin e gamës së produkteve të qelqit jashtë Francës. Qelqi filloi të konsiderohej si një material ndërtimi dhe përdorimi i tij në arkitekturë i kombinuar me çelikun bëri që të pasonte një periudhë e cila la pas vepra të mëdha si: stacione hekurudhore, qendra ekspozimi, sera, qendra tregtare etj.

 

Shekulli XX – Revolucioni industrial dhe kohët moderne

Shekulli i 20-të solli shumëllojshmërinë, pasi që në gjenezë Saint-Gobain ka qenë e fokusuar ekskluzivisht në prodhimin e qelqit të pasqyrave, kompania filloi të interesohej për të gjitha produktet e qelqit. Tregu i ri i automjeteve e përforcoi zhvillimin e tregut tradicional të ndërtimit, i cili u stimulua gjithashtu edhe nga promovimi i një stili arkitekturor plot dritë, në të cilin kombinoheshin betoni dhe xhami.

 

Pas Luftës së Dytë Botërore, Grupi pësoi transformimin e radhës falë shkrirjeve dhe blerjeve të shumta. Partneriteti me Pont-à-Mousson dhe riorganizimi i Grupit të sapo shkrirë, përcaktoi një pikë të rëndësishme kthese. Zhvillimet e viteve të ardhshme, të drejtuara nga nevojat emergjente të liderve të industrisë dhe nga përfshirja e Grupit në shpërndarjen e materialeve të ndërtimit, hodhën hapat e parë për zgjerimin ndërkombëtar.

 

Shekulli XXI – Një Grup mbarë botëror me mbi 350 vjet eksperiencë

Grupi Saint-Gobain ka ndryshuar fokusin e tij në një strategji të habitatit të qëndrueshëm dhe zgjerimit ndërkombëtar me ambicien thelbësore të qëllimit: Të veprojmë çdo ditë që ta bëjmë botën një vend më të bukur dhe më të qëndrueshëm për të jetuar.

Punë të kryera

Amfiteatri i Tiranes, Liqeni Artificial
Amfiteatri i Tiranes, Liqeni Artificial
Empire Beach Resort, Riviera Shqiptare
Empire Beach Resort, Riviera Shqiptare
Euro News Albania
Euro News Albania
Fasade e ventiluar ne vile private
Fasade e ventiluar ne vile private
Hotel Coloseo, Tirane
Hotel Coloseo, Tirane
Kolegji internacional i biznesit ne Mitrovice, Kosove
Kolegji internacional i biznesit ne Mitrovice, Kosove
Kompleksi Mangalem, Tirane
Kompleksi Mangalem, Tirane
MK Hotel, Tirane
MK Hotel, Tirane
Ndertesa Dolcka, Tirane
Ndertesa Dolcka, Tirane
Ndertesa Nartel ne Prishtine, Kosove
Ndertesa Nartel ne Prishtine, Kosove
Rindertim fasade nga termeti
Rindertim fasade nga termeti
Shkolla 9-vjecare, Durres
Shkolla 9-vjecare, Durres
BRAND and KO shpk, Tirane
BRAND and KO shpk, Tirane
Hotel Demi, Sarande
Hotel Demi, Sarande
Hotel Lot, Tirane
Hotel Lot, Tirane
Kompleksi Siri, Tirane
Kompleksi Siri, Tirane
Pediatria e re, Qendra Spitalore Universitare Nene Tereza
Pediatria e re, Qendra Spitalore Universitare Nene Tereza
Rezidenca Rainbow ne Don Bosko, Tirane
Rezidenca Rainbow ne Don Bosko, Tirane
Selia e re e FSHF, prane parkut Olimpik
Selia e re e FSHF, prane parkut Olimpik
Fasade GlassrocX, Marina Bay Resort ne Vlorë
Fasade GlassrocX, Marina Bay Resort ne Vlorë
Salla e rezonancës magnetike, spitali Covid-19 (2)
Salla e rezonancës magnetike, spitali Covid-19 (2)
Sistemet e murit me performancë të lartë akustike ndaj zjarrit, Air Albania Stadium
Sistemet e murit me performancë të lartë akustike ndaj zjarrit, Air Albania Stadium
Zoja e Keshillit te Mire
Zoja e Keshillit te Mire
CUCI Residence
CUCI Residence
Dolcka
Dolcka
Downtown One
Downtown One
Ebbi Hotel, Dhermi
Ebbi Hotel, Dhermi
Foleja e Gjelber
Foleja e Gjelber
Hotel LOT
Hotel LOT
Hotel Marriott
Hotel Marriott
Kode Labs Kosove
Kode Labs Kosove
Kolegji Nderkombetar i Biznesit, Mitrovice, Kosove
Kolegji Nderkombetar i Biznesit, Mitrovice, Kosove
Kompleksi Rezidencial Halisof
Kompleksi Rezidencial Halisof
Kompleksi Vilave Rezidenciale O2
Kompleksi Vilave Rezidenciale O2
MK Hotel
MK Hotel
Ndertese Rezidenciale Podujeve
Ndertese Rezidenciale Podujeve
Ndertese Rezidenciale, Komuna e Parisit
Ndertese Rezidenciale, Komuna e Parisit
Ndertese Rezidenciale, Komune e Parisit
Ndertese Rezidenciale, Komune e Parisit
Ndertese Rezidenciale, Korce
Ndertese Rezidenciale, Korce
Ndertese Rezidenciale, Tirane
Ndertese Rezidenciale, Tirane
Rezidenca Rainbow
Rezidenca Rainbow
Shkolla Sherif Dervishi
Shkolla Sherif Dervishi
Swiss Village Kosove
Swiss Village Kosove
Terminali Lindor i Autobuzave, Tirane
Terminali Lindor i Autobuzave, Tirane

Partnere

saint-gobain-adforssaint-gobain-bituversaint-gobain-CHRYSOsaint-gobain-ecophonsaint-gobain-eurocousticsaint-gobain-Isoversaint-gobain-izocamsaint-gobain-Rigipssaint-gobain-weber