Secondary Adv

Vellezerit Shehi

 

Përshkrimi


Vlera e Barit
Padiskutim që bari luan një rol qendror dhe emocional  në panoramen globale. Kjo na jep  një ndjenjë të mirëpritur, hapësirë e gjelbër për fëmijët, vend për gatim dhe të hahet ne hapesire te gjelber e shumë aktivitete të tjera në ajër të hapur, dhe një vlerë të lartë estetike ambjentit. Bari gjithashtu kontribuon në një përfitim të konsiderueshëm mjedisor. Parandalon erozionin, filtron ajrin dhe prodhon një freski natyrore në verë. Metodat e nevojshme te instalimit të barit te gatshem mund të na japin një lëndinë të bukur që mund të zgjase me kalimin e kohes.

 

Tapet bari
Bari esht menjehere gati, shtrimi  mund te behet ne te gjithe periudhat e vitit (me kujdes ne disa raste!).Tapeti barit kerkon me pak mirembajtje sesa mbjellja me fare, sidomos ne fazat e hershme. Bari mund te shkelet brenda 15 dite. Prandaj nuk eshte e nevojshme qe te mbroni zonen nga hyrja e kafsheave dhe femijeve. Bari nuk është subjekt infektimi nga barërat e këqija (siç ndodh shpesh në rastin e barit me mbjellje). Rezultatet janë të parashikueshme dhe të garantuara. Tapeti barit është i shpeshte dhe uniformÑ‘. Zhvilluar nga fara të certifikuara dhe i ushqyer nga toka pjellore, tapeti barit tonë rritet i shëndetshëm dhe i fortë, me një bukuri te tille qe duhet shikuar per ta besuar. Tapeti barit është mbjellë dhe kultivuar me kujdes dhe vëmendje të vazhdueshme për  12 muaj mesatarisht, e cila është mbledhur në shirita me një pajisje të veçantë dhe rrotullis për lehtesuar transportin dhe shtrimin. Pllakat priten me trashësi të ndryshme sipas sezonit dhe bari qëndron së bashku përmes rrjetit të dendur të rrënjëve.

 

Përdorimi i këtij lloji tapeti ofron disa avantazhe në krahasim me mbjellje tradicionale me fare. Tapeti barit në fakt nuk kërkon kujdesin ngulmues kërkuar nga fidanë të rinj: të vaditjes delikate dhe te vazhdueshme, pleherosje te ndarë, herbicide, rimbjellje në rast të shirave të dendur që lëviz fara…Efekti përfundimtar është i menjëhershëm dhe bari i ri mund të shkelet me lehtësi në dy javë. Shtrimi i tapet bari mund të behet në të gjitha muajt e vitit. Në periudhat shumë të nxehta, mos harroni se operacioni është më delikat dhe kërkon shumë vëmendje dhe afateve kohore në vaditje. Pregatiteni token më parë, duke punuar atë deri në dhjetë centimetra të thellë, kështu që ju mund të shtroni tapetin e barit ne te njejten ditë te blerjes . Në fakt, eshte bime e gjallë, e cila mund të vuajë dhe mund te zverdhët nese ndjen mbështjellje më shumë se 24-48 orë (edhe më pak në verë!).

 

Ngjyra dhe cilësi të shkëlqyera.
Ngjyrë të thellë e gjelbër dhe strukture te bute janë karakteristikë te cilësisë së lartë të tapet bari. Tapeti jon është i prerë për 24 orë nga dorezimi dhe kamionët tona udhëtojnë gjatë natës për tju siguruar qe tapeti te jete i freskët. Shiritat tona të tapetit janë të gjithë të një madhësi uniforme dhe jane mbështjellë ne forme rrote për shkarkim dhe shtrim te lehtë.

Çfarë ofron

Tapet Bari eshte krijuar ne 2010 nga Vellezerit Shehi. Nga nje pune ne kompanite prestigjoze Italiane te gjelberimit kompania Tapet Bari vjen ne Shqiperi me makinerite me moderne dhe nje eksperienc te larte mbi prodhimin e Tapetit te Barit, mirmbajtjen, dhe mundimin me nje cilesi te larte per kopshtet e Vilave, qendrave tregtare, Fushave te futbollit, gjelberimin e Qyteteve parqeve etj. Tek ne do te gjeni cilesi dhe garanci te plote mbi Tapetin e Barit dhe asistence teknike per mirmbajtjen.

Kompania Tapet Bari Natyral Vellezerit Shehi ofron:

• Furnizim me tapet bari natyral te nje cilësie të lartë.

• Tapet Bari me varietete te ndryshme si Festuka, Bermuda Grass Cynodon Dactylon, Paspalum, Dichondra Nano.

• Trajtimi i tokës dhe shtrimi.

• Farera Bari te varieteteve te ndryshme

• Bare per skarpate, kunder rreshitjes te dheut

• Peme dhe bime dekorative si ullijne; te ri dhe shekullor, lejland, bredha, rrape.

• Livelime me greder me lazer per siperfaqe te medha si Stadiume Etj...

• Makineri me qera per mirmbajtjen e ambjenteve te gjelberta

Shërbime

Bar natyral per stadiumet
Bar natyral per stadiumet
Gjelberim lulishtesh
Gjelberim lulishtesh
Mbjellje bari
Mbjellje bari
Mirembajtje e tapetit te barit
Mirembajtje e tapetit te barit
Plehra organike per rritjen e tapetit barit natyral
Plehra organike per rritjen e tapetit barit natyral
Riparim i fushave me tapet bari
Riparim i fushave me tapet bari
Shtrim me tapet bari
Shtrim me tapet bari
Tabet bari per fusha sportive
Tabet bari per fusha sportive
Tapet bari natyral per fusha futbolli
Tapet bari natyral per fusha futbolli
Tapet bari natyral per kalceto
Tapet bari natyral per kalceto
Tapet bari natyral per shtepi
Tapet bari natyral per shtepi
Tapete bari natyral per kopshte, veranda
Tapete bari natyral per kopshte, veranda
Tapete bari ne shitje
Tapete bari ne shitje
Bar natyral
Bar natyral
Vaditje per tapet bari
Vaditje per tapet bari
Heqje zhvendosje te tapet bari stadiume parqe
Heqje zhvendosje te tapet bari stadiume parqe
Tapet Bari Natyral LOLIUM
Tapet Bari Natyral LOLIUM
Tapet bari per ambjente publike
Tapet bari per ambjente publike
Tapet bari per riparim
Tapet bari per riparim
Tapete bari natyral
Tapete bari natyral

Punë të kryera

Aeroporti Tiranes
Aeroporti Tiranes
Euro Alba Kavaje
Euro Alba Kavaje
Kamping
Kamping
Mullet Tirane
Mullet Tirane
Peugot Tirane
Peugot Tirane
Projekt ne plazh Durres
Projekt ne plazh Durres
Rollling Hills
Rollling Hills
Rruga Pavarsia plazh
Rruga Pavarsia plazh
Stadiumi Cerrik
Stadiumi Cerrik
Stadiumi Flarmutarit
Stadiumi Flarmutarit
Stadiumi Qemal Stafa
Stadiumi Qemal Stafa
Tapet bari per Vile
Tapet bari per Vile
Vellezerit Shehi1518689425
Vellezerit Shehi1518689441
Vellezerit Shehi1518689457
Vellezerit Shehi1525863452
Flamurtari ne Vlore
Flamurtari ne Vlore
Punime ne stadium
Punime ne stadium
Mali i Zi
Mali i Zi
Oborr me tapet bari per restorant
Oborr me tapet bari per restorant
Punime per kompleks turistike, Mali Robit
Punime per kompleks turistike, Mali Robit
Stadiumi Arena Kombetar
Stadiumi Arena Kombetar
Tapet bari per kompleks
Tapet bari per kompleks
Tapet bari per vile ne Hamallaj
Tapet bari per vile ne Hamallaj
Tapet bari, Vlore
Tapet bari, Vlore
Tapet bari, Parku Rinia
Tapet bari, Parku Rinia
Tapet bari, Fundjave Ndryshe
Tapet bari, Fundjave Ndryshe
Tapet bari per restorant ne Sarande
Tapet bari per restorant ne Sarande
Mbjellje tapet bari Fusha e stervitjes Lekje
Mbjellje tapet bari Fusha e stervitjes Lekje
Mbjellje tapet bari per Shkolla 9-vjecare Adem Gjeli
Mbjellje tapet bari per Shkolla 9-vjecare Adem Gjeli
Punime ne Tropoje
Punime ne Tropoje
Shtrim tapet bari Vile ne Kukes
Shtrim tapet bari Vile ne Kukes
Vendosje tapet bari, Plazza Tirana
Vendosje tapet bari, Plazza Tirana
Art Boutique Hotel
Art Boutique Hotel
Palma Nova Resort
Palma Nova Resort
Plazhi i Velipojes
Plazhi i Velipojes
Tapet bari  mbjellur me fare per fushe futbolli
Tapet bari mbjellur me fare per fushe futbolli
Tapet Bari ,godinat sociale, Lac
Tapet Bari ,godinat sociale, Lac

Partnere

bottos

Panaire dhe Seminare

Panair 2020

Pjesemarrje ne Portugalli ne seminarin organizuar nga ETP (Shoqata Europiane te Prodhuesve Tapet Bari)

 

Seminari qe eshte organizuar nga kompania jone ne muajin Gusht 2018

 

European Turfgrass Producers

Panair 2023

Mirembajtje bari

Kositje
Ky proces duhet të fillojë disa dite pas instalimit të lëndinës kur bari është i gjatë 6-8 cm. Të java e parë, lëndina nuk duhet të kositet për të parandaluar dëmtimin e vetë. Pas kësaj periudhe, lartësia mund të rregullohet në varësi të llojit të barit dhe sipas shijes tuaj. Dy gabime të zakonshme që behen gjatë kositjes janë:

-Shumë njerëz kosisin barin e tyre shumë te shkurtër. Kjo ësht një zakon i keq, i cili shkakton të gjitha llojet e problemeve, ndryshon ngjyren e barit, rritja e tepërt te barishteve te keqe deri te sëmundjet dhe më probleme tharje gjatë periudhave të thatësirës. Pas nje konsulte me profesionistet tane te Tapet Bari Natyral, lendina juaj ka nevoje per disa jave per ta kapur prape veten.

-Mos prisni deri sa bari nuk është shumë i lartë para kositjes, sepse akti i kositjes krijon stres të konsiderueshëm në bar. Nëse bari eshte shumë i lartë, duhet te rrisni lartësinë e prerjes dhe kositeni më shumë here.Kositja duhet te jete 1/3 e lartesise te barit.

 

Kur kositet bari?
Kositeni lëndinën tuaj kur bari është i thatë . Ju ndoshta do ta keni vënë re tashmë se bari i lagur kositet keq. Kosisni lëndinën tuaj pasdite dhe jo gjatë orëve të nxehta të mëngjesit ose te drekes. Është me të vërtetë stresuese për barin. Kjo do të parandalojë djegjen e gjetheve te barit te kositur, gjitashtù jep mundesine copave të prera te treten dhe aftësinë për të filtruar në terren gjatë natës.

 

Drejtimi i kositjes
Mos Kosisni gjithmone ne nje drejtim. Ndryshoni drejtimin e kositjes. Bari ka tendencë të rritet në nje drejtim. Për të parandaluar barin tuaj qe te duket si shirita, ndryshoni drejtimin tuaj te kositjës çdo herë që kosisni. Kjo do të mbajë barin tuaj të drejtë.

 

Thikat kositese
Mbani thikat tuaja te mprehta.Thika te mprehtë sigurojne kositje të pastër, të sigurt dhe efikase.Thikat kositese jo te mprehte shqyejne majat e barit, ne te cilat mund te siguroje nje pike hyrje për organizmat e semundjeve dhe dobësojnë rrenjet e barit. Nëse bari juaj duket i zbehte pas kositjes, apo të kthehet kafe e kashtë në ditët pas, thika e kositjës tuaj duhet te mprehet.

 

Mirembajtja, keshilla
Ujitja është operacioni më i rëndësishëm për mirëmbajtjen e barit. Në mënyrë që një lëndinë të lulëzojë, ajo duhet të ketë një rrënjë të fortë dhe të fuqishme. Rrënjët duhet të jene zhytur në një tokë te njome dhe të ajrosur për t’u rritur siç duhet. Në qoftë se , si shumë të tjerë , që janë të vendosur për të mbajtur te gjelbër barin tuaj gjatë sezonit në rritje , eshte e nevojshme: Te Vadisni rende (shume uje) dhe rrallë. Vaditja e rende dhe rrallë lejon ujin të depërtojnë për 10/15 cm në tokë dhe në këtë mënyrë lejon rrënjët të rriten në mënyrë të shëndetshme. Vaditja e rende dhe rrallë prodhon një sistem të thellë dhe të gjerë rrënjësh, e cila forcon strukturen e barit për t’i rezistuar sëmundjeve dhe stresit. Një vaditje e lehtë është vetëm një përfitim për një bar i mbjellë nga pak koh, kur rrënjët janë zhvilluar në pjesën e sipërme të tokës . Ndërsa kur bari ka kohe që është mbjellë, rrënjët janë thellë në tokë.

 

Vaditje ne menyre te barabarte
Bari duhet të vaditet me ujë në mënyrë të barabartë për të ruajtur fuqinë e tyre dhe pamjen e tyre të shëndetshme. Sëmundjet tek bari jan shpesh për shkak të vaditjes të pa’barabartë. Është rregull i mirë të kontrolloni rregullisht sistemin të ujitjes për të parë nëse ka vaditje uniforme. Rregullo kokat e sprucatoreve për të shmangur zonat e thatë ose shume të lagur. Mos përdorni ujë të tepërt. Toka shume e njome mund të shkaktojë nje ventilim te dobet te tokës, në këtë mënyrë dobëson strukturen e barit dhe e ben atë të prekshme për sëmundje dhe barna te keqe. Shumë pak ujë mund të thaje barin. Pra , vadisni vetëm kur siperfaqja e tokes eshte tharë. Ujitni vetëm kur bari juaj ka nevojë për ujë. Nëse bari ka ndryshuar ngjyrë, dhe duket ngjyre Gri, duhet te vadisni Menjehere, bari ka nevoje urgjentisht per shum uje.

 

Certifikime

Video