Secondary Adv

Messer Albagaz

 

Përshkrimi

Messer Albagaz shpk ka një eksperiencë më shumë se 120 vjet në gazet industriale. Grupi Messer prodhon dhe furnizon me oksigjen, azot, argon, dioksid karboni, hidrogjen, helium, gaze inerte për saldim, gaze të veçantë, gaze për përdorim mjeksor dhe një shumëllojshmëri të gjerë të përzierjeve të tyre. Messer është një nga kompanitë kryesore të gazit industrial dhe është aktive në mbi 30 vende në Evropë dhe Azi, si dhe në Peru, me mbi 60 kompani që operojnë.

Aktivitetet e saj ndërkombëtare janë të menaxhuara nga Qendra në Frankfurt. Grupi Messer ka qendrat e veta kompetente kërkimore-shkencore, të cilat, studiojnë dhe përcaktojnë përdorimin dhe aplikimin e gazeve në pothuajse çdo sektor të industrisë, në teknologjinë ushqimore dhe të mjedisit, në mjekësi si dhe në laboratorët kërkimore-shkencore.

Çfarë ofron

Messer Albagaz shpk ofron një gamë të gjërë produktesh për klientët e saj. Grupi Messer prodhon dhe furnizon me oksigjen, azot, argon, dioksid karboni, hidrogjen, helium, gaze inerte për saldim, gaze të veçantë, gaze për përdorim mjeksor dhe një shumëllojshmëri të gjerë të përzierjeve të tyre. Duke u nisur nga gazi acetilen deri tek gazi xenon, Grupi Messer disponon një shumëllojshmëri nga më të pasurat me produktet e gazeve në treg.

Gazet industriale teknike:

- Oksigjeni

- Azoti

- Argoni

- Dioksid Karboni

- Acetileni

- Gaze mbrojtës të saldimit

- Gaze per sisteme Ftohje

 

Gazet ushqimore:

- Linja Gourmet

 

Gazet e pastra dhe të vecanta: 

- Helium

- Hidrogjen

 

Produkte dhe materiale mjekësore 

Shërbime

Aksesore Mjeksore
Aksesore Mjeksore
Dioksid Karboni
Dioksid Karboni
Furnizime me Gaz Acetilen
Furnizime me Gaz Acetilen
Furnizime me Gaz industriale
Furnizime me Gaz industriale
Furnizime me Hidrogjen
Furnizime me Hidrogjen
Furnizime me Oksigjen
Furnizime me Oksigjen
Gaz Argon
Gaz Argon
Gaz Azot
Gaz Azot
Gaze mbrojtes te saldimit
Gaze mbrojtes te saldimit
Gaze ushqimore
Gaze ushqimore
Helium
Helium
Instalim Impiantesh gazi
Instalim Impiantesh gazi
Pajisje saldimi
Pajisje saldimi
Produkte te Castolin Eutectic
Produkte te Castolin Eutectic
Valvula dhe Rregullatore
Valvula dhe Rregullatore
Gaze me pasterti te larte
Gaze me pasterti te larte
Gaze mjekesore
Gaze mjekesore
Gaze per aplikime speciale
Gaze per aplikime speciale
Gaze per kalibrim
Gaze per kalibrim
Perzjerje gazesh me porosi
Perzjerje gazesh me porosi
Bombla te vogla gazi, nje perdorimshe
Bombla te vogla gazi, nje perdorimshe
Ene presioni dhe bombula te vecanta
Ene presioni dhe bombula te vecanta
Furnizim me gaze te lengshem ne sasi te medha
Furnizim me gaze te lengshem ne sasi te medha
Gaze farmaceutike
Gaze farmaceutike
Gaze Industriale
Gaze Industriale
Gaze Medicinale
Gaze Medicinale
Gaze per teknologji bashkimi
Gaze per teknologji bashkimi
Gaze speciale
Gaze speciale
Pajisje per gaze speciale
Pajisje per gaze speciale
Rrjet qendrash gazi ne Shqiperi
Rrjet qendrash gazi ne Shqiperi
Inertizim dhe Sperkatje me Gaz te tubacioneve
Inertizim dhe Sperkatje me Gaz te tubacioneve
Pastrim dhe tharje tubacionesh me gaz
Pastrim dhe tharje tubacionesh me gaz

Historiku

"Messer Albagaz" sh.p.k. ka ushtruar aktivitetin e saj në tregun shqiptar që prej vitit 2007 si filial në Korçë, por deri në vitin 2011 kryente furnizime vetëm me gaze të lëngëzuara të impianteve me depozita kriogjenike.

 

Më datë 1 Shkurt 2011 "Messer Albagaz" forcon pozitën e saj në tregun shqiptar pas blerjes së shoqërisë "SOFIGAZ" pjesë e Grupit Italian "SAPIO", e cila ishte kishte një pozicion kryesor në tregun shqiptar në furnizimin e gazeve industriale, ushqimore dhe mjekësore.

 

Me blerjen e "SOFIGAZ", transferohen të gjitha aktivitetet e biznesit te shoqëria Messer-i, së bashku me asetet si prsh. impiantet për mbushjen e bombulave etj. ndërkohë që të gjithë punonjësit, përfshijrë këtu edhe drejtuesit, e shoqërisë së blerë vazhduan punën pranë "Messer Albagaz". Shumë prej tyre janë ende pjesë e "Messer Albagaz".

 

"Falë rrugëve të shkurtra të furnizimin me produkte nga burimet tona në vendet fqinjë, ne synojmë jo vetëm të sigurojmë një furnizim të sigurt për klientët tanë ekzistues dhe klientët e rinj qe kemi fituar me blerjen e shoqërisë "SOFIGAZ", por kryesisht të konsolidojmë forcimin e metejshëm të pozitave tona dhe një qëndrim konkurues në tregun shqiptar. Në të njëjtën kohë, kjo blerje na vendos në një pozicion të fortë në një treg që është ende i vogël, por që pritet të rritet hap pas hapi, duke kompletuar në këtë mënyrë portofolin tonë për zonën e Europës Juglindore" - këto kanë qenë fjalët e z. Ernst Bode, Drejtues Rajonal i Grupit Messer per Europën Jug-Lindore.

 

Viti 2018 shënoj 120-vjetorin e Grupit Messer. Ne këtu në "Messer Albagaz", pjesë e Grupit Messer, kishim dy arsye për të festuar.

 

Shtatori i vitit 2018 shënoj edhe 11-vjetorin e prezencës sonë në tregun shqiptar, me aktivitete tregtare në fushën e prodhimit, shpërndarjes dhe shitjes së gazeve mjekësore, industriale dhe gazeve të pastër, si edhe pajisjeve përkatëse. Për këtë arsye "Messer Albagaz" organizoj një mbrëmje nga ku nuk mund të mungonin punonjësit dhe partnerët tanë të biznesit, të cilët, të gjithë bashkë dhe secili veç e veç, kanë qënë pjesë e rrugëtimit të Messer-it, edhe sot e kësaj dite.

Partnere

AscoBIT GroupCastolin EutecticSpectron

Filiale

·         Korcë: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Gjirokastër: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Elbasan: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Lushnje: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Fier: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Vlorë: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

·         Shkodër: Tel: +355 68 20 42 572; Email: info@messer.al

Certifikime

Video