Secondary Adv

Gabion dyshek, GRIMER

GRIMER

 Përshkrimi

GABION DYSHEK (I SHESHTE)

 

Dyshekët janë elementë rrjetë të përdredhur dyfish që kanë formën e arkave, te cilet përfaqësojnë një zgjidhje të mundshme të problemeve të krijuara nga marrëdhënia e një rrymave ujore me veprat e bëra nga njeriu. Së bashku me gabionet , dyshekët në fakt përdoren gjerësisht në ndërhyrjet hidraulike .

Strukturat në rrjetë teli të përdredhur të dyfishtë, të përdorura për punimet e mbrojtjes hidraulike njihen gjithemone si :

– forcë e lartë strukturore;

– aftësia për të mbajtur të pandryshuar regjimin e ujit ose të lejojë filtrim adekuat me ujërat nëntokësore anësore duke zvogëluar pjesërisht përmbytjet;

 

Për më tepër, ndryshe nga ndërhyrjet inxhinierike hidraulike-mjedisore të bëra me struktura betoni të armuar, punimet e bëra me elementë rrjetë metalike të përdredhur kane ndikim edhe ne kontekstin mjedisor, duke favorizuar rritjen e bimëve. Dyshekët mund të mbulohen me mbulese të vetëm me forme kapaku ose duke aplikuar rrotulla rrjete ne forme qilimi. Instalimi është jashtëzakonisht i thjeshtë dhe bëhet duke i përhapur së pari në shpatet dhe duke i ankoruar me kunja. Pas shtrimit të materialit prej guri me përmasa të përshtatshme, elementët mbyllen duke vendosur kapakët ose duke shtrire topin e rrjetës ne forme qilimi.