Secondary Adv

Projekti per stadiumin Kombetar te Kosoves

Stadiumi Kombëtar i Kosovës, do të ndërtohet rreth 12 kilometra nga kryeqyteti i Prishtinës. Ky stadium do të bëhet shtëpia e re për ekipin kombëtar të futbollit të Kosovës.

Ekipi u njoh zyrtarisht nga trupi administrativ i UEFA-s dhe organi ndërkombëtar  FIFA në vitin 2016. Stadiumi do të mbledhë së bashku 30.000 njerëz. Stadiumi do të ndërtohet së bashku me dy fusha  trajnimi si dhe një grup ndërtesash të tipit objekte tregtare dhe argëtuese. Pjesë e planit gjithashtu do të jetë një park i hapur që do të përdoret për koncerte të hapura dhe evenimente të ndryshme.

Fasada e stadiumit është e mbrojtur nga një material  fleksibël  tekstili në harmoni me parkun natyror që i bashkohet kësaj strukture të madhe, duke ndarë në mënyrë vizuale shkallën e madhe dhe masën e stadiumit, në mënyrë që struktura të sillet si një perde e hollë midis parkut dhe qiellit. Stadiumi do të ndërtohet nga një sërë betoni A-kornizash, dhe një kornizë çeliku të lehtë duke mbajtur fasadën strukturore të pëlhurave të stadiumit. Stadiumi i ri kombëtar shihet si një nevojë urgjente në fushën e futbollit, si dhe ekipi kombëtar po bëhet gjithnjë e më i suksesshëm.

Me shume projekte ne Shqiperi