Secondary Adv

Projekti MOUNT TIRANA | NOVA Construction | 2023

"Nova Construction" do të jetë kompania që do ndërtojë kullën më të re të Tiranës pas Teatrit të Operas dhe Baletit. Leja për kullën që do të quhet "Mali i Tiranës" është dhënë nga Erion Veliaj dhe projektues i saj u zgjodh sot në një konkurs, kompania daneze Cebra.

CEBRA u shpall fitues i konkursit të projektit nga një juri ndërkombëtare e përbërë nga Kryeministri shqiptar, Kryetari i Bashkisë së Tiranës, katër arkitektë të njohur ndërkombëtarisht dhe klienti Nova Construction 2012.

 

Titulli i projektit: Mali i Tiranës

Studio e arkitekturës: CEBRA architecture

Vendndodhja: Tiranë, Shqipëri

Klienti: Nova Construction 2012

Sipërfaqja e ndërtimit: 70.000 metra katrorë

Lartësia: 185 metra

Me shume projekte ne Shqiperi