Secondary Adv

Njihuni me restorantin qe ka nje kuzhine robotike

Share on Google+

Nëse ka një gjë që robotët e bëjnë mjaft mirë, është ulja e kostove duke kryer punë që përndryshe do të bëheshin nga njerëzit me një kosto më të lartë. Kjo ështe një pjesë e frymëzimit që qëndron pas Spyce, një restoranti të ri me një kuzhinë të robotizuar. 

 

Spyce u themelua nga studentët e inxhinierisë MIT Michael Farid, Braden Knight, Luke Schlueter dhe Kale Rogers, të cilët zhvilluan teknologjinë e nevojshme  përmes programit të Aftësimit të Aftësive të Themeluesve të MIT-it në vitin 2015. Farid doli me idenë e një kuzhine robotike kur ai po studionte për masterin e tij në inxhinieri mekanike dhe nuk kishte kohë për të ngrënë ushqimet e veta, por ishte i trembur me çmimet e larta të ushqimit të mirë të restorantit.  

 

Sapo hyjnë, klientët janë përshëndetur nga një njeri që i pret, i cili i udhëzon ata drejt një rreshti me kioska të pajisura me ekran me prekje. Atje ata vendosin porosinë e tyre, kuzhina aktualisht përbëhet nga gjashtë tenxhere të cilat skuqin dhe ziejnë me shije që janë të zakonshme në gatimet latine, mesdhetare dhe aziatike. Këto janë të projektuara nga një këshilltar i projektit, kuzhinieri i njohur Michelin Daniel Boulu. Çmimi për çdo gatim është 7.50 dollarë, por gjithashtu konsumatorët mund të shtojnë përbërës të tjerë për një kosto shtesë. Pasi të jetë dhënë një porosi, kuzhina robotike fillon përgatitjen e saj. Kjo e bën këtë duke hedhur përbërësit e papërpunuar në një nga shtatë tenxheret rrotulluese  të nxehta me induksion, të cilat janë të anuara përpara, në mënyrë që klientët të mund të shikojnë procesin nga ana tjetër e banakut. 

 

Pasi ushqimi është gatuar proçes i cili zgjat vetëm tre minuta, një kamarier njeri shton garniturë të ftohtë në të, pastaj e nxjerr atë tek klienti. Gjatë muajve të ardhshëm, ekipi do të fokusohet në rafinimin e konceptit, me një sy drejt hapjes së restoranteve të tjera të Spyce në qytet. Gjithsesi një gjë e tillë nuk do të thotë se ka plane të menjëhershme për të eliminuar anën njerëzore të biznesit. Kuzhina jonë robotike është projektuar të jetë një mjet, thotë Schlueter. Ne e kemi dizenjuar kuzhinën robotike për të punuar në harmoni me njerëzit, sepse pa njerëzit, kjo kuzhinë robotike nuk do të funksiononte.


Më të lexuarat