Secondary Adv

Interes i larte per targat e personalizuara, DPSHTRR: Gati 73.4 mln leke ne 4 muaj

Qytetarët shqiptarë vazhdojnë të tërhiqen gjithnjë e më shumë drejt këtyre targave, duke sjellë të ardhura të kënaqshme në arkën e DPSHTRR.

 

Sipas të dhënave të publikuara nga ky institucion, vihet re se gjatë periudhës janar-prill të vitit aktual janë grumbulluar përafërsisht 73.35 milionë lekë nga shërbimet e targave, ku 38.87 milionë lekë ose 53% e të ardhurave vijnë nga targat e luksit.

 

Gjithashtu, të dhënat tregojnë një ulje të kostos mesatare të një shërbimi me 16% gjatë kësaj periudhe, ndërsa janë shërbyer 563 qytetarë ose 60% më shumë në krahasim me periudhën janar-prill të vitit 2019.

 

Në katër muajt e parë të vitit numërohen plot 2606 targa të reja ose të personalizuara, 52 më shumë se e njëjta periudhë e një viti më parë.

 

Ky trend në rritje tregon se qytetarët shqiptarë po e përqafojnë gjithnjë e më shumë mundësinë për të personalizuar targat e tyre, duke reflektuar një dëshirë për individualitet dhe luks në shërbimet që zgjedhin.

 

Kjo gjithashtu sjell një kontribut të rëndësishëm financiar për institucionet përgjegjëse, duke përmirësuar ndjeshëm të ardhurat nga ky sektor./Burimi: Scan


Më të lexuarat