Secondary Adv

Maccaferri Balkans

 

Përshkrimi

Maccaferri Balkans shpk është anetare e Grupit Industrial Maccaferri, një kompani që prodhon, eksporton dhe inporton produkte me marka të regjistruara të grupit industrial “Maccaferri” i cili është lider boteror në fushen e Gjeoteknikës. Selia kryesore e Maccaferri Group është në Bolonjë të Italisë, dhe me filiale në pesë kontinente dhe me mbi 2.000 punonjës. Sfida kryesore për Maccaferri është që të lëvizë drejt një arenë të gjerë inxhinierike, për të ndjekur një integrim vertikal dhe përfshirje në çdo fazë të procesit, nga projektimi të furnizimit me materiale dhe instalimi i tyre. Qëllimi kryesor është që të bëhet ofruesi kryesor ndërkombëtar për zgjidhje të avancuara në inxhinierinë civile dhe të ndërtimit të tregut. Fabrika Maccaferri Balkans ka një teknologji prodhimi bashkohore të viteve 2000 dhe produktet e saj janë të certifikuara CE & ISO 9001.

 

Maccaferri Balkans eshte Gold sponsor ne “Kongresin e 2-te Internacional te Rrugeve” I cili do te zhvillohet ne Tirane me 24-25 shtator.

 

Gjithashtu ne kete event do te paraqese edhe dy punime me tema:

1)  “Secured drapery for surficial intability of rock slopes: design at the ultimate and serviceability limit state”
2) “Innovative combined solutions applying geotechnical materials for road construction

Keto tema do te kene lektore italiane dhe shqiptare te cilet jane perfaqesues te Maccaferri Balkans.

· Tjeter event i rendesishem eshte edhe “Geo-Environment and Construction European Conference” e cila do te zhvillohet ne ambjentet e Universitetit Polis me 26-28 Nentor te 2015-tes.

 

Edhe ne kete Konference Maccaferri Balkans do te marre pjese me dy tema:

1)      “The advantages of concrete vertical wall ‘MacRes System’ in urban areas”
2)      “The advantages soil reinforcement used for high slopes in comparison with the other retaining structures”

Edhe keto tema do te prezantohen nga lektore italiane dhe shqiptare te cilet jane perfaqesues te Maccaferri Balkans.

 

· Kompania Maccaferri Balkans eshte perfshire gjithashtu edhe ne zgjidhje teknike te projektit te rendesishem TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Çfarë ofron

-Kompania Maccaferri Balkans shpk ofron një gamë të gjërë materialesh me baze metalike per infrastrukturen rrugore.

1) Gabiona (GABBION) te gjitha dimensionet me gjatesi nga 1÷3 m dhe me lartesi 0.5m & 1m.
2) Materase Reno per aplikime ne veshjet lumore, gjatesi 3÷6 m, gjeresi 2m dhe lartesi 0.17m/0.23m/0.3m.
3) Gabiona ne forme thesi per mbrojtjen e brigjeve lumore nga errozioni.
4) Terramesh (produkt i strukturave me toke te perforcuar).
5) Rock Fall System.
-Kompania importon dhe exporton materiale qe perdoren ne fushen e gjeoteknikes sic jane :
1) Gjeogride
2) Gjeotekstile me peshe qe varion 65-500gr/m2.
3) Materiale per mbrojtjen e skarpatave:
4) Material per mbrojtje ndaj erozionit te skarpatave(MACMAT),
5) Materiale drenazhues (MACDRAIN dhe tuba drenazhi);
6) Fibra Celiku per realizimin e dyshemeve te medha industriale prej betoni te armuar dhe pareteve te tuneleve. MB ofron zgjidhje te reja, te qendrueshmedhe ekonomike nepermjet projekteve te saje “Turn Key” projektim-furnizim-zbatim-certifikim, ne kete menyre kompania pretendon te jete partnere dhe jo thjesh shites materialesh per klientet e saj.

Shërbime

Aplikime siperfaqesore te tokes
Aplikime siperfaqesore te tokes
Argjinatura per renien e shkembinjve
Argjinatura per renien e shkembinjve
Barrierat e sigurise dhe ndaj zhurmave
Barrierat e sigurise dhe ndaj zhurmave
Drenazhimi i nenbazes dhe siperfaqes se asfaltuar
Drenazhimi i nenbazes dhe siperfaqes se asfaltuar
Drenazhimi planar dhe horizontal
Drenazhimi planar dhe horizontal
Fiksimi i dherave
Fiksimi i dherave
Gabione per fasada guri
Gabione per fasada guri
Gabione rrjete teli celiku te endur
Gabione rrjete teli celiku te endur
Gabionet per mbrojtjen nga guret dherat
Gabionet per mbrojtjen nga guret dherat
Gardhe & tela celiku te galvanizuar
Gardhe & tela celiku te galvanizuar
Green Terramesh rrjeta per zhvillimin e bujqesise
Green Terramesh rrjeta per zhvillimin e bujqesise
Hidroizolimi i rezervuareve, riqeneve dhe kanaleve
Hidroizolimi i rezervuareve, riqeneve dhe kanaleve
Kalatat, kembet e urave dhe bankinat
Kalatat, kembet e urave dhe bankinat
Kontroll erozioni
Kontroll erozioni
Fibra sintetike per tunele, dysheme industriale
Fibra sintetike per tunele, dysheme industriale
Mbrojtja bregdetare, strukturat detare dhe mbrojtja e tubacioneve
Mbrojtja bregdetare, strukturat detare dhe mbrojtja e tubacioneve
Mbrojtja nga shkarja e shkembinjve & barrierat e debores
Mbrojtja nga shkarja e shkembinjve & barrierat e debores
Mbrojtje gjatesore
Mbrojtje gjatesore
Mbrojtje te skarpateve
Mbrojtje te skarpateve
Mure mbajtese dhe perforcim i dherave
Mure mbajtese dhe perforcim i dherave
Mure mbajtese per dhera
Mure mbajtese per dhera
Mure perforcues te dherave me fasade shkembore
Mure perforcues te dherave me fasade shkembore
Ndertimi mbi tokat e buta
Ndertimi mbi tokat e buta
Perforcim i mureve dhe perforcimi i skarpateve
Perforcim i mureve dhe perforcimi i skarpateve
Perforcim i themeleve, bazal, ndertimi mbi zbrazeti
Perforcim i themeleve, bazal, ndertimi mbi zbrazeti
Perforcime tunelesh
Perforcime tunelesh
Perforcimi bazal
Perforcimi bazal
Perforcimi i bazes, argjinaturat me pilota
Perforcimi i bazes, argjinaturat me pilota
Perforcimi i siperfaqeve dhe mbeshtetja
Perforcimi i siperfaqeve dhe mbeshtetja
Punimet ne drenazhimin vertikal
Punimet ne drenazhimin vertikal
Rindertimi i dunave
Rindertimi i dunave
Shtrimi me beton, prifabrikate dhe perdorime te tjera
Shtrimi me beton, prifabrikate dhe perdorime te tjera
Stabilizimi i dherave & shtrimeve
Stabilizimi i dherave & shtrimeve
Terramesh
Terramesh
Tirante dhe spirale
Tirante dhe spirale

Historiku

Ditta Maccaferri Raffaele është themeluar në 3 maj të 1879 nga pronari i saj në atë kohë Raffaele. Fillimisht me një dyqan të vogël farkëtareësh në Lavino për prodhimin e artikujve të hekurt. Kompania Ditta Maccaferri realizoi në vitin 1893 kryerjen e punimeve përgjatë rrjedhës së lumit Reno në Casalecchio di Reno, në fushën e Bolonjës. Ishte gjatë kësaj periudhe që ndodhi transformimi, nga një tregti artizanale, në një ndërmarrje industriale. Ndërsa vite më vonë u themelua Officine Maccaferri & Pisa, nën drejtimin e Alessandro, i cili pasoi Raffaele-n. Me hyrjen në shoqërinë e familjes Pizës, të cilët ishin tregtarët më të mëdhenj në sektorin e prodhimit të hekurit, kompania u zgjerua edhe më tej.Për më shumë se 130 vjet, Officine Maccaferri ka hulumtuar, projektuar dhe zhvilluar ide për të zgjidhur problemet e lidhura në tregun e inxhinierisë civile. Në promovimin e gamës më të mirë të zgjidhjeve të cilësisë së lartë të bëra nga rrjetat e telit prej çeliku, geosynthetics dhe fibrave të eksportuara në të gjitha kontinentet.

Punë të kryera

Maccaferri Balkans1404657906
Maccaferri Balkans1404657915
Maccaferri Balkans1404657922
Maccaferri Balkans1404657929
Maccaferri Balkans1404657936
Maccaferri Balkans1404657947
Maccaferri Balkans1404657953
Maccaferri Balkans1404657963
Maccaferri Balkans1404658638
Maccaferri Balkans1426597785
Maccaferri Balkans1426597798
Maccaferri Balkans1426597814

Partnere

AlbstarAktorEuroteoremaGeci shpkGener 2Trema Ergineering 2VegaAlb buildingBechtel CorporationFusha l.t.dGarden LineJ&P-AvaxAlba Konstruksion,PVKSalillariSMI GroupSTRABAGTERNA SATriss ndertim