Secondary Adv

Punesimi, me shume ne privat; Statistikat, 61 mije me shume se nje vit me pare

Share on Google+

Zv/ministrja e Financave dhe ekonomisë Dajna Sorensen thotë se ekonomia shqiptare prej disa vitesh po krijon punësim me ritme të qëndrueshme. 

 

“Në tre katër vitet e fundit të gjithë indikatorët e punësimit kanë performuar shumë mirë. Jo vetëm papunësia, por edhe rritja e forcës së punës si dhe punësimi”. Në tremujorin e parë të këtij viti papunësia ra në 12.5 për qind, çka sipas INSTAT, përbën nivelin më të ulët që nga shembja e regjimit komunist. Por a është emigrimi i shqiptarëve jashtë një nga arsyet se pse papunësia ka rënë në nivelin më të ulët historik? “Kjo do të ishte e vërtetë nëse do kishim rënie në forcën e punës”, thotë ajo. Sipas Sorensen, pritshmëritë janë që punësimi në ekonominë shqiptare të vazhdojë të rritet, kryesisht nga sektori privat. “Nuk është qeveria që i krijon këto vende pune, por janë bizneset të cilat kanë gjetur një ambient të përshtatshëm ekonomik dhe gjenerojnë vende pune”, shton Sorensen. Sipas INSTAT aktualisht numri i të punësuarve në ekonominë shqiptare llogaritet në rreth 1 milionë e 127 mijë vetë me një rritje prej 61 mijë të punësuar krahasuar me një vit më parë./Top Channel


Më të lexuarat