Secondary Adv

Si te zgjedhim kondicionerin e duhur per shtepine

Share on Google+

Me mbërritjen e stinës së verës, shitja e kondicionerëve rritet dhe njerëzit fillojnë të kërkojnë atë që është më i mirë për të qëndruar të freskët edhe në mot të nxehtë.

 

Më poshtë po ju japim disa këshilla se si të zgjidhni kondicionerin më të mirëpër shtëpinë tuaj.

 

1. Vendosni llojin e kondicionerit

Ndërkohë që eksploroni tregun, mund të hasni lloje të ndryshëm kondicionerësh që janë të ndryshëm nga njëri-tjetri sipas madhësive, aplikacioneve dhe çmimeve të tyre. 

 

2. Kondicioner eficent ne energji

Ekspertët kanë zbuluar se konsumi mesatar i energjisë i kondicionerit në shtëpi është 13% e faturës së energjisë elektrike që do të thotë se ne shpenzojmë shumë për kondicionerët. Pra, për të kursyer paratë tuaja të fituara me vështirësi, është e nevojshme të gjesh kondicionerin më të efikas në energji.

Kondicionerët me efikasitet energjetik mund të jenë më të kushtueshëm se sa ata normalë, por mos harroni se ata do të kursejnë energjinë elektrike dhe paratë që ju paguani me faturat e energjisë elektrike.

 

3. Cilësia e ajrit

Mund të duket e çuditshme , por ju mund të zgjidhni një kondicioner sipas cilësisë së ajrit. Ju duhet të zgjidhni një kondicioner me një filtër të mirë pasi ai do të përmirësojë cilësinë e ajrit të brendshëm dhe ajrin e pastër në mënyrë efektive. Ai  gjithashtu do të përmirësojë efikasitetin e ftohjes së makinës dhe në fund do të keni ajër cilësor dhe të ftohtë në shtëpinë tuaj.

 

4. Përcaktoni  buxhetin tuaj

Përveç faktorëve të mësipërm është gjithashtu e rëndësishme që para se të filloni të kërkoni për një produkt të përcaktoni buxhetin.

Mundohuni të zgjidhni me shitësin për të marrë një kondicioner me karakteristika që nuk kursen vetëm paratë tuaja, por gjithashtu ju jep ajër të pastër dhe të freskët dhe vazhdon të punojë për një kohë të gjatë.


Më të lexuarat