Secondary Adv

Printimi 3D i Metalit, 1000 here me i shpejte dhe me kosto 100 here me te ulet

Një printer i ri 3D krijon pjesë metalike me shpejtësinë e prodhimit komercial. 

 

I krijuar nga kompania SPEE3D, ai ka potencialin për të kthyer printimin metalik 3D, i cili aktualisht po bën prototipa të pjesëve, në një mjet për prodhimin e pjesëve aktuale për përdorim. Ai është deri në 1000 herë më i shpejtë se printerat metalikë 3D tradicionalë.

 

Teknologjia do të përdoret për prodhimin e pjesëve të makinave, por gjithashtu mund të përdoret edhe nga kompanitë e minierave në pjesët e largëta të territorit. Do të përmirësonte zinxhirët e furnizimit dhe do të ulte kostot operative.

(Një zinxhir furnizimi është një sistem i organizatave, njerëzve, aktiviteteve, informacioneve dhe burimeve të përfshira në lëvizjen e një produkti ose shërbimi nga furnizuesi tek klienti). Printeri mund të krijojë një pjesë të makinës që do të duhej më shumë se 100 orë në 20 minuta dhe me një kosto 30  dollarë, në krahasim me 3000 dollarë.

“Është shpejtësi shumë e lartë dhe kostoja është shumë e ulët. Kjo zgjidh disa nga problemet tradicionale që ekzistojnë me printimin 3D” : tha Drejtori i Përgjithshëm dhe shefi i teknologjisë, Byron Kennedy.

Me te lexuarat ne Inovacion