Secondary Adv

SHBA, ndertohet ndertesa me e madhe prej druri

Share on Google+

Studioja kanadeze “Michael Green Architecture” njoftoi ditën e hënë se ka në plan të ndërtojë një kompleks plotësisht prej druri në Newarkut, New Jersey, i cili pritet të jetë më i madhi i këtij lloji në SHBA.

 

Dizajni përfshin tre vëllime të pjerrët të ndërlidhur me lartësi në rritje: gjashtë, tetë dhe 11 kate, të cilët do të ndërtohen me një strukturë masive druri, një term që përshkruan produktet e prodhuara prej druri.

Ndërtesa për zyra, 46,451 metra katror, pritet të tejkalojë sipërfaqen e përgjithshme të çdo ndërtese tjetër të këtij lloji në SHBA.

Do të jetë më shumë se dyfishi i madhësisë së zyrës së Michael Green Architecture dhe kullës së shitjeve me pakicë në Mineapolis, e cila u quajt "ndërtesa më e madhe prej druri" në SHBA kur  u përfundua në vitin 2016.

I gjithë zhvillimi ka për qëllim të jetë ekologjik, prandaj arkitekti Michael Green zgjodhi si material ndërtimi drurin masiv mbi çelikun ose betonin për shkak të kredencialeve të qëndrueshme, cilësisë dhe shpejtësisë së ndërtimit.

 


Me te lexuarat ne Inovacion