Secondary Adv

Vendet me te pasura ne bote ne 2018-en

Share on Google+

Në botë ka pothuajse 200 vende. Disa prej tyre janë shumë të zhvilluar si Amerika, ndërsa të tjerët janë ende në fazën e tyre në zhvillim si India. Në varësi të gjendjes ekonomike të vendeve, disa prej tyre gjenerojnë miliarda e triliona dollarë çdo vit.

 

Është gjithmonë intriguese të dini se cilët janë vendet më të pasur në botë. Kur bëhet fjalë për matjen e vendeve në shkallën e pasurisë, ka parametra të ndryshëm sipas të cilëve mund të bëhet renditja.

Disa prej tyre mund të zgjedhin të ardhurat bruto, të ardhurat për kokë banori ose GDP për kokë banori. Lista e mëposhtme është një përmbledhje e 10 vendeve më të pasura në botë në vitin 2018 bazuar në GDP për frymë sipas një raporti nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). GDP për kokë banori është vlera e përgjithshme e shërbimeve dhe mallrave që ka prodhuar ekonomia e vendit e ndarë nga popullata e përgjithshme e vendit. Lista përmban emrin e vendit të ndjekur nga GDP për frymë në dollarë amerikanë.

 

Hidhini një sy listës me 10 vendet më të pasura në botë më 2018.

1. Katar: 124,930 dollarë

2. Makau: 114,430 dollarë

3. Luksemburg: 109,190 dollarë

4. Singapori: 90,530 dollarë

5. Brunei: 76,740 dollarë

6. Irlanda: 72,630 dollarë

7. Norvegjia: 70,590 dollarë

8. Kuvajti: 69,670 dollarë

9. Emiratet e Bashkuara Arabe: 68,250 dollarë

10. Zvicra: 61,360 dollarë


Më të lexuarat në Inovacion