Secondary Adv

Marangozet robotike ju ndihmojne te realizoni mobilimin e shtepise tuaj

Share on Google+

Teknologjia e robotëve të zdrukthëtarisë të zhvilluar në Laboratorin e Shkencave Kompjuterike të MIT dhe të Inteligjencës Artificiale (CSAIL) kanë një qëllim të thjeshtë.

 

“Prerja e drurit për saktësi dhe zvogëlimin e rrezikut për karpentjerët, pavarësisht nëse ata janë profesionistë të kalitur”.Teknologjia e re e robotikës së MIT ka për qëllim t'ju ndihmojë në prodhimin e mobiljeve të drurit. CSAIL nuk është nisur nga një produkt komercial. Sistemi AutoSaw është një koncept që funksionon, siç është detajuar në një letër që do të paraqitet në Maj në Maj në Konferencën Ndërkombëtare për Robotikë dhe Automatikë (ICRA) në Brisbane të Australisë.

Ekipi përdori një Roomba të modifikuar me një bashkim pjesësh për të prerë një dërrasë. Two Kuka youBots përdoret për të ngritur drurin dhe ta vendosin në sharrë. Përdoruesit janë në gjendje të zgjedhin nga një gamë e shablloneve për karriget, tavolinat dhe mobiljet e tjera, duke përfshirë projekte më të mëdha. Këto dizenjime vijnë nga zdrukthtarët aktualë, por programi kompjuterik do t'ju lejojë t'i përshtatni ato dhe të verifikoni nëse dizajni përfundimtar është i mundshëm. Në këtë mënyrë do të mund të rregulloni një pjesë të mobileve për t`i përshtatur në një hapësirë të ngushtë.  Në një të ardhme jo shumë të largët, robotët ndoshta do të jenë në gjendje të merren me të gjithë procesin dhe t`i keni orenditë e gatshme deri kur të ktheheni nga puna. Tani për tani, qëllimi kryesor i projektit AutoSaw është zvogëlimi i rreziqeve të prerjes së drurit, duke i bërë robotët të realizojne prerjet aktuale.


Më të lexuarat në Inovacion