Secondary Adv

Hotel luksoz ne hapesire brenda vitit 2021

Share on Google+

Një hotel hapësinor është vendosur të fillojë  fluturimin e tij në vitin 2021. Firma Orion Span me bazë në Kaliforni ka njoftuar se " ​​hoteli hapësinor" luksoz do të jetë në orbitë brenda katër vjetësh dhe në gjendje të mirëpresë  udhëtarë brenda pesë vjetësh.

 

Por një qëndrim nuk do të jetë i lirë. Firma ka menduar për  turistët në hapësirë ​​$ 9.5 milion (£ 6.7 milion) për një vizitë 12-ditore. Përvoja do të lejojë të ftuarit të provojnë zero gravitetin dhe të shikojnë pamjet mahnitëse  të Tokës, si dhe të jenë dëshmitarë  të mesatarisht 16 perëndimeve dhe lindjeve në ditë. Projekti u njoftua dje në samitin e Space 2.0 në San Jose, Kaliforni.

 

Hoteli hapësinor, i quajtur Stacioni Aurora, do të strehojë gjashtë vetë në çdo nisje - katër pasagjerë dhe dy ekuipazhe. Përveç strehimit të jashtëzakonshëm, klientët do të jenë në gjendje të marrin pjesë dhe të provojnë aspektet e jetës si një astronaut. Stacioni i hapësirës do të jetë rreth madhësisë së kabinës së një avioni të madh privat, me gjatësi 43.5 metra, me gjatësi 14.1 metra (13.3 me 4.3 metra) dhe do të shfaqë një vëllim nën presion prej 5.650 kub (160 cubic m). Me rroba dhe materiale të ndryshme në çdo fluturim dhe internet me shpejtësi të lartë wireless për të mbajtur në kontakt me miqtë dhe familjen, hoteli Aurora është projektuar të jetë një qëndrim luksoz. Ndryshe nga shumica e hoteleve megjithatë, të ftuarit do të jetojnë në kushte zero graviteti për kohëzgjatjen e udhëtimit.

  

Përderisa kostoja totale e biletës së kthimit është 9.5 milionë dollarë, ata që dëshirojnë të përjetojnë "hotelin e parë të hapësirës luksoze në botë", do të kërkohet që të depozitojnë një shumë prej 80,000 dollarë (57,129 dollarë) përpara. Eksperienca prej 12 ditësh barazohet me më shumë se 28,00 dollarë për një orë. Për të siguruar sigurinë e mysafirëve në bordin e anijes kozmike, klientët e ardhshëm do t'i nënshtrohen një regjimi trajnimi tre mujor në një institucion Orion Span në Houston të Teksasit.


Më të lexuarat në Inovacion