Secondary Adv

Dubai Hyperloop jo vetem per pasagjere por edhe per ngarkesa

Share on Google+

Teknologjia Hyperloop që do të transportojë njerëzit në  pode në 760mph (1,223km / h) mund të transformojë mënyrën e udhëtimit. Por nuk janë vetëm pasagjerët që do të ndjejnë përfitimet.  

 

Firma arkitekturore Foster dhe Partners ka projektuar konceptin e podeve që mund të lëvizin ngarkesa me këto shpejtësi të pabesueshme me të njëjtën kosto si sistemet ekzistuese dhe me më pak ndotje. Firma me qendër në Londër është bashkuar me Virgin Hyperloop One, Richard Branson, një nga dy konsorciumet që zhvillojnë teknologjinë. Krahas operatorëve të porteve DP World, ata planifikojnë të zhvillojnë rrugën e parë të Hyperloopit të ngarkesave ndërkontinentale përmes Azisë, Lindjes së Mesme dhe Evropës. 

 

Konsorciumi thotë se do të kenë tre 'sisteme prodhimi' në shërbim deri në vitin 2021. 'Nëse shikoni historinë, sa herë që ka një teknologji të re të transportit, zakonisht është ngarkesa që vjen së pari', tha Stefan Behling, kreu i studios në Foster dhe Partners. "Njerëzit duan të shohin teknologjinë e provuar dhe tani mund të provohet përmes ngarkesave". Sistemi i ngarkesave, i cili është duke u dizajnuar së bashku me një shërbim të mundshëm të udhëtarëve nga Virgin Hyperloop One, do të quhet DP World Cargospeed. Plani do të mundësonte shpërndarjen në sistemin Hyperloop nga depot e mëdha tek konsumatorët shumë milje larg, me të njëjtin çmim për kilogram si një kamion. 

 

Si pjesë e vizionit të tyre, dronët gjithashtu do të përdoren për të përfunduar pjesën e fundit të udhëtimit. I gjithë sistemi do të mundësohet nga energjia e rinovueshme për të shmangur prodhimin e emetimeve direkte."Lëvizja e njerëzve dhe mallrave është pjesë e infrastrukturës vitale që lidh të gjitha qytetet tona së bashku dhe qytetet janë e ardhmja e shoqërisë sonë", tha Norman Foster, themelues i Foster dhe Partners. 

  

Ndërsa hyperloopi po mundohet të ndryshojë transportin dhe logjistikën urbane, qyteti i së ardhmes është më afër se ne mendojmë, vazhdoi ai. Gjithashtu mësohet të jetë shprehur se është e rëndësishme që të zhvillohet një vizion i integruar i qëndrueshëm për infrastrukturën që do të na mundësojë të evoluojmë dhe ti përshtatemi qyteteve tona ekzistuese dhe të dizenjojmë qytete të reja që do të jenë në harmoni me natyrën dhe planetin tonë të çmuar. 

 

Një hyperloop përfshin pode të fuqizuara nga energjia elektrike dhe magnetizmi, të cilat lëvizin me shpejtësi marramëndëse përmes tubave të fërkimit të ulët me një shpejtësi maksimale prej 760mph (1.220km/ h). Bashkëthemeluesi i Tesla, Elon Musk, propozoi për herë të parë idenë në vitin 2013. 'Sot gjërat po ndryshojnë. Sot roli ynë nuk është në port, tha bin Sulayem. Roli ynë është që kur ngarkesa largohet nga fabrika e deri në kohën që ajo arrin në derën e konsumatorit.


Më të lexuarat