Secondary Adv

Ushqim permes droneve ne vetem 5 minuta nga Uber

Share on Google+

Uber Technologies shpreson të përdorë dronët në San Diego për të ofruar ushqim si pjesë e një programi inovativ testimi komercial të miratuar nga qeveria federale të mërkurën. 

 

Dara Khosrowshahi, zyrtari ekzekutiv i kompanisë, përshkroi mënyrën se si mund të shpërndaheshin porositë në mes të pesë deri në 30 minuta, në varësi të faktit nëse ato bëheshin nga njerëz ose dronë. "Shtypni një buton dhe merrni ushqim në derën tuaj", tha ai, sipas Yahoo Finance. 10 shtete, së bashku me kompanitë si Alphabet Inc., FedEx Corp, Intel Corp, Qualcomm Inc. dhe Uber u përzgjodhën nga Departamenti Amerikan i Transportit për të marrë pjesë në testimin komercial të dronëve. 

 

Drejtori Ekzekutiv i Uber ka qenë një skeptik i programit të makinave fluturuese, por duket se së fundmi po luan mbi prespektiva të ndryshme nga ato të mëparshme. Khosrowshahi tha:"Është bindja ime personale se një zgjidhje për lëvizjen urbane por edhe për vetë trafikun e krijuar prej kësaj, janë dronët të cilët mund të shpërndajnë porosi kudo, në çdo pjesë të qytetit ose qyteteve. 'Uber nuk mund të jetë vetëm për makina,' tha ai. Shpresa është se programi pilot një përpjekje e përbashkët nga NASA dhe Ushtria e SHBA do të jetë gati për të filluar në vitin 2020Uber nuk është kompania e parë që provon projekte të tilla mbidronët e shpërndarjeve. Një kompani në Hong Kong e quajtur Food Panda tashmë jep ushqim me avion në më pak se 20 minuta. Sipas Food and Wine, ata planifikojnë të zgjerohen në Malajzi, Tajlandë dhe vende të tjera aziatike.

 

Në 2016, Dominos shtyu testin e dronit të shpërndarjes për një vend në Zelandën e Re por nuk ka arritur të zbatojë programin në Shtetet e Bashkuara. Në Universitetin e Virxhinias, Chipotle u përpoq t'i jepte ushqime studentëve dhe fakulteteve në kampus. Por asnjë zinxhir tjetër i madh nuk ka zbatuar me sukses strategjinë siç është momentalisht.


Më të lexuarat