Secondary Adv

Hidrogjeni ne Bulqize, AKBN: Perfitimet te medha, por te ardhurat nga kromi 10-fish me shume

Prania e gazit të hidrogjenit në minierën e Bulqizës ka qenë e njohur edhe më herët, por studimi i ri nga 8 profesorë vendas dhe të huaj hodhi dritë mbi origjinën e gazit.

 

Edmond Goskolli, nga Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore, që ishte pjesë e ekipit tregon për TV SCAN rëndësinë që paraqesin gjetjet. Ndërkaq, sa i takon përdorimit të këtij hidrogjeni, Goskolli thotë se teknologjitë duhet të testohen.

 

Përfitimet ekonomike nga sasia e vlerësuar aktualisht e hidrogjenit janë të kosnderueshme, por sipas Goskollit ato janë shumëfish më të ulta se kromi që nxirret aktualisht në Bulqizë. Goskolli shpjegon edhe hapat që do të merren në vijim.

 

Hidrogjeni është konsideruar si karburanti i së ardhmes, ndërsa ai shihen si një nga elemntetet bazë në drejtim të frenimit të ndryshimeve klimatike, për shkak të emetimeve të gazeve me efekt serrë.

 

Teknologjia me hidrogjen përdoret për gjenerimin e energjiseë lektrike, si dhe për motorët e makinave./Burimi: SCAN


Më të lexuarat