Secondary Adv

Nga 1 maji skema e re e cmimit te energjise per furrat e bukes, ERE merr vendimin

Duke nisur nga 1 maji furrat e bukës, që tregtojnë edhe prodhime pastiçerie, brumrash apo kanë bar kafe do të paguajnë sipas skemës së re për faturat e energjisë elektrike.

 

Enti Rregullator i Energjisë miratoi ndryshimet e propozuara nga Operatori i Shpërndarjes së Enegjisë Elektrike, ndërkohë që sipas skemës së re do të aplikohen 3 fasha të ndryshme, në varësi të aktivitetit që ushtrojnë këto subjekte.

 

Te vetmet që nuk preken nga ndryshimi i çmimit të energjisë elektrike janë furrat e bukës, që s’kanë asnjë aktivitet tjetër të integruar, ku çmimi do të vijojë të jetë 7.6 lekë/kwh.

 

Ndërkohë që, për ato ambiente që kanë furra buke, produkte pastiçerie apo dhe produkte të tjera të brumërave, çmimi që do të aplikohet do të jetë 9.5 lekë/kwh.

 

Kategoria e tretë përfshin ato ambiente që janë më të zgjeruara e që kanë të përfshirë bar dhe kafe, për të cilat çmimi do të jetë 12 lekë/kwh. Aktualisht, të gjitha këto sipërmarrje tarifoheshin me 7.6 lekë/kwh, që ishte një çmim preferencial me qëllim mos ndikimin e kostove në çmimin e bukës.

 

Megjithatë, prej kohësh është ngritur shqetësimi se shumë prej furrave të bukës, funksionojnë si biznese të mirëfilltë duke tregtuar edhe produkte bulmeti, ndërsa në disa raste është shtuar edhe shërbimi i bar kafesë.

 

Për këtë arsye është theksuar se tashmë këto sipërmarrje duhet të paguajnë më shumë për energjinë elektrike, duke mos dëmtuar konkurrencën.

 

Skema e re e tarifimit për këto subjekte u dakordësua më herët mes Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë dhe shoqatës që përfaqëson këto subjekte./Burimi: SCAN


Më të lexuarat