Secondary Adv

BERZH jep 250 milione euro kredi per energjine dhe transportin

BERZH kontribuon me disa qindra miliona euro në sektorin e energjisë dhe atë të transportit në Shqipëri.

 

Qeveria njoftoi dje se ka arritur marrëveshje për një kredi në vlerë 218 milionë euro, që Banka Evropiane për Rindërtim e Zhvillim (BERZH) do të japë për sektorin elektroenergjetik shqiptar.Ministri Gjiknuri tha dje se kjo shumë do të shkojë për shlyerjen e borxheve me garanci qeveritare, që KESH u ka bankave të nivelit të dytë, të akumuluara si pasojë e keqmenaxhimit të saj.


Më të lexuarat