Secondary Adv

Syri i Sheganit nen rikonstruksion, hapet tenderi, pista druri dhe kende lojerash

Syri i Sheganit në Malësinë e Madhe do t’i nënshtrohet rikonstruksionit.

 

Ndërhyrjet parashikojnë punime guri dhe druri, në harmoni me natyrën. Një tjetër pikë turistike e Shqipërisë do t’i nënshtrohet rivitalizimit.

 

Bashkia e Malësisë së Madhe ka shpallur tenderin me fond limit 2.75 milionë lekë për rikonstruksionin e ambientit të jashtëm të kompleksit “Syri i Sheganit”. Ky projekt synon krijimin e kushteve për arritjen e një turizmi të qëndrueshëm.

 

Syri i Sheganit është një burim i madh karstik, që gjëndet në afërsi të fshatit Kosan, të Njësisë Administrative Bajzë, bashkia Malësi e Madhe, pranë buzës lindore të liqenit të Shkodrës, në lartësinë rreth 6 m mbi nivelin e detit.

 

Ndërhyrjet parashikojnë punime guri dekorativ dhe druri, ndërhyrje në sistemimin e fushës ekzistuese, ngjyrime piste për realizime lojrash rekreative duke integruar natyrën me objektet ekzistuese./Burimi: SCAN


Më të lexuarat