Secondary Adv

Njihuni me kullat binjake te Taipei

Share on Google+

Taipei Twin Towers ka për qëllim të ofrojë një destinacion të gjallë dhe karizmatik që e shndërron zonën qendrore të qytetit në një Times Square për Taipei. 

 

Dizajni karakterizohet nga një grumbull blloqesh që krijojnë një lagje vertikale urbane dhe nga fasadat e këtyre strukturave në formë katrore, duke përfshirë një numër të fasadave mediatike interaktive, që komunikojnë artistikisht programin e ndryshëm që përmbajnë blloqet. 

 

Ndërtesat e reja do të ndërtohen mbi majën e stacionit ekzistues, duke kombinuar me hapësirat e shitjes me pakicë, zyra, kinema dhe dy hotele. Lagja që rrethon ndërtesën përfshin një përzierje të ndërtesave të vogla dhe kullave më të mëdha. Propozimi i MVRDV kombinon këto dy shkallë kontekstuale. 

 

Mbi blloqet më të mëdha përfundojnë dy kulla 337 dhe 280 metra, duke dhënë përshtypjen mbizotëruese të ndërtesave kur shihet nga larg. Këto blloqe më të mëdha strehojnë zyrat, kinemanë dhe dy hotele: njëri në shënjestër të udhëtarëve të rinj dhe të modës që kurorëzojnë kullën e Lindjes dhe tjetra duke u fokusuar në tregun luksoz që kurorëzon kullën perëndimore. 

 

Në nivelin e tokës, dizajni propozon një shesh publik, me një shumëllojshmëri ndërhyrjesh të frymëzuara nga historia e vendit. Strukturat që shënojnë vendet e mëparshme të stacionit dhe disa shtëpi të vjetra do ta kthejnë këtë shesh në qendër të Taipei në një lloj studimi arkeologjik, një vizion që kombinon të kaluarën e qytetit. 

 

Këto struktura do të përfshijnë pergola për të siguruar hije, tribuna për të mundësuar evente publike, dhe një shumëllojshmëri të shërbimeve të tjera publike. 


Më të lexuarat