Secondary Adv

Zhvillohet sistemi qe siguron energji nga hapesira

Share on Google+

Forcat Ajrore kanë njoftuar një plan radikal për furnizimin e bazave ushtarake me energji në vende të largëta ose zona që nuk kanë burime të qëndrueshme të energjisë. 

 

Përmes një partneriteti të ri prej 100 milion dollarësh midis kontraktorit të mbrojtjes Northrop Grumman, Laboratori i Kërkimit të Forcave Ajrore do të zhvillojë një sistem të satelitëve me panele diellore për të korrur energjinë diellore ndërsa është në orbitë rreth Tokës.

Energjia e mbledhur nga satelitët do të shndërrohet në valë radio dhe transmetohet në sipërfaqen e Tokës, ku ato do të shndërrohen përsëri në energji të përdorshme. Kjo teknologji u mor në konsideratë për herë të parë në vitet 1960, dhe në atë kohë nuk ishte me kosto efektive. 

Tani ne po punojmë për ndërtimin e disa eksperimenteve për të zbuluar nëse është me kosto efektive, u shprehën kërkuesit. Sistemi ka të bëjë me një grup të madh satelitësh të pajisur me 10,000 metra katror panele diellore për të mbledhur energjinë diellore, ku secila ka përmasat e dy fushave futbolli. 

Satelitet mund të pilotohen në zona ku energjia diellore është e bollshme, si New Mexico, dhe më pas rrezatimi i saj në rajone me më pak ekspozim diellor. Sipas inxhinierit të sistemeve, sfidat më të mëdha të menjëhershme për projektin kanë të bëjnë me mbajtjen e satelitëve të rregulluar termikisht pasi përpunojnë sasi kaq të mëdha të energjisë diellore. 


Më të lexuarat