Secondary Adv

Microsoft nuk do suportoje me Windows 7

Share on Google+

Miliona kompjutera do të ndalojnë marrjen e azhornimeve të sigurisë, pasi Microsoft i jep fund suportit për sistemin e tij operativ Windows 7.   

 

Kompjuterat që operojnë Windows 7 do të funksionojnë akoma por Microsoft nuk do të sigurojë më mbështetje teknike, azhurnime të softuerit ose rregullime të sigurisë. 

Gjigandi i teknologjisë do të përdorë njoftime të shfaqura në ekran, në përpjekje për të bindur përdoruesit të kalojnë në Windows 10. Më një treg përdorimi prej 25 përqind, Windows 7 është akoma i dyti sistem operativ i përdorur pas Windows 10 i cili ka 55 përqind të tregut. 

Njoftimi madje do të shkojë deri në këshillimin e klientëve për të blerë një PC të ri në mënyrë që të jenë në gjendje të përdorin Windows 10. Qendra Kombëtare e Sigurisë Kibernetike i bën thirrje publikut të mos hyjë në banka, email ose shërbime të tjera që përmbajnë informacion të ndjeshëm nga pajisjet në Windows 7 për shkak të rrezikut të lartë. 

Fundi i mbështetjes është një masë e zgjatur nga Microsoft, pasi zhvendoset nga teknologjitë e vjetra dhe rrit përqendrimin në ato më të reja. Ndërsa ju mund të vazhdoni të përdorni PC tuaj duke Windows 7, pa azhurnime të vazhdueshme softuerësh dhe sigurie, do të jetë në rrezik më të madh për viruset dhe malware, shpjegon Microsoft. 

Microsoft po tërheq gjithashtu mbështetjen për WhatsApp në të vetmin Mobile OS të martën. Tashmë ai ka këshilluar përdoruesit e Windows Phone që të marrin një Android ose iPhone në vend të kësaj për shkak të mungesës së mbështetjes për aplikacionin e Windows 10 Mobile.

Windows 10 nuk është ende i mjaftueshëm për të mbrojtur plotësisht të dhënat dhe financat tuaja nga rreziqet, u shpreh kompania.


Më të lexuarat