Secondary Adv

Projekti qe transformon kontenieret ne spitale

Share on Google+

Për të ndihmuar në luftimin e pandemisë COVID-19, një iniciativë e re po i shndërron kontejnerët e transportit në pode të kujdesit intensiv. 

 

Me emrin CURA (njësi të lidhura për sëmundjet e frymëmarrjes), struktura e parë aktualisht po ndërtohet në qytetin italian të Milanos.

Sipas ekipit që qëndron pas projektit, njësitë mund të montohen po aq shpejtë sa një tendë spitalore, por po aq të sigurt sa një repart izolimi, falë biokontrollimit me presion negativ.


Mes pandemisë COVID-19, një task forcë ndërkombëtare e inxhinierëve, profesionistëve mjekësorë dhe ekspertëve ushtarakë po punojnë në CURA, një projekt që synon ndërtimin e njësive të kujdesit intensiv (ICU).

Skema përdor kontejnerë të transportit për të krijuar biokontenierë të montueshëm që mund të vendosen shpejt në qytete në të gjithë botën, duke iu përgjigjur menjëherë mungesës së hapësirës së ICU në spitale.

CURA është një kuti kompakte e kujdesit intensiv për pacientët me infeksione të frymëmarrjes, i vendosur në një enë intermodale 20 këmbë me biokontinentim. Secila njësi funksionon në mënyrë autonome dhe mund të dërgohet kudo.

Podet individuale janë të lidhur nga një strukturë inflatable për të krijuar konfigurime të shumta modulare, të cilat mund të vendosen në vetëm disa orë. Disa pode mund të vendosen në afërsi të një spitali për të zgjeruar kapacitetin e ICU, ndërsa të tjerët mund të përdoren për të krijuar spitale fushore me madhësi të ndryshme.


Më të lexuarat