Secondary Adv

Projekti I Galerise me fasade te gurte

Share on Google+

Struktura masive në dukje e gurtë synon të bëhet "një pikë natyrore e gravitetit" për banorët lokalë në qytetin e ri në rritje. 

 

E rrethuar nga kulla të larta banimi, galeria e re ofron një kontrast të mirëpritur me kontekstin ekzistues urban falë përdorimit dinamik të xhamit dhe gurëve në trajtimin lartësues.

Fasada e gurit me mozaik me teksturë, e cila është krijuar nga OMA për të evokuar natyrën e parkut të liqenit Suwon Gwanggyo, krijon një strukturë pothuajse të hapur prej mermeri. 

Përveç ndërprerjes së vëllimit të madh të gurëve, fasada mbishtresore shërben gjithashtu si një rrugë publike që lidh trotuarin me një kopsht në çati, i cili përfshin si aktivitete me pakicë ashtu edhe kulturore. E formuar me një sekuencë të tarracave në formë të përshkallëzuar, kjo strukturë ofron hapësira për ekspozita dhe shfaqje. 

Galeria Gwanggyo është dyqani më i madh që galeria ka hapur në dhjetë vjet dhe do të luajë një rol kryesor si një degë thelbësore që siguron formimin e primit të MD dhe lehtësirat dhe shërbimet më të mira VIP.

Përmes bashkëpunimit me arkitektin e klasit botëror OMA, është pritur mirë si brenda vendit ashtu edhe ndërkombëtarisht për arkitekturën e tij krijuese që është i dallueshëm nga formati tipik i departamenteve, i cili aplikon një paradigmë të re që 'transmeton dritë në të gjithë ndërtesën përmes harkut publik.


Më të lexuarat