Secondary Adv

Zhvillohet aplikacioni qe teston Covid

Share on Google+

Një aplikacion mund të jetë në gjendje të diagnostikojë koronavirusin duke përdorur mikrofonin në pajisje për të matur ndryshimet në tingujt e frymëmarrjes.   

 

Studiuesit nga Universiteti i Pittsburgh thonë se nëse do të jenë të suksesshme, puna e tyre do të ofronte një zgjidhje me kosto të ulët për të testuar shpejt një popullatë të tërë. 

Eshtë ende në fazën e planifikimit, kështu që mund të kalojë ca kohë para se të vihet në dispozicion në play store, ekipi thotë se së pari duhet të hartojnë 'forma akustike' të reja. 

Teknologjia do të përdorë inteligjencën artificiale për të ekzaminuar tingullin që vjen nga rrugët e frymëmarrjes njerëzore dhe për të përcaktuar nëse përputhet me ata nga pacientët COVID-19. Kur të zhvillohet aplikacioni do të përdorë harduerin ekzistues dhe fuqinë llogaritëse të telefonave inteligjentë normalë për të siguruar 'testimin jo-invaziv në shtëpi'. 

Testimi aktual për të parë nëse dikush ka COVID-19 kërkon marrjen e një mostre hunde ne pjesën e pasme të fytit, i cili më pas testohet në një laborator. Tamponi mund të bëhet nga shtëpia, por duhet të dërgohet përmes postës për provë. 

Në këtë projekt, ne do të zhvillojmë teknika të reja sensibilizuese të lëvizshme dhe inteligjencë artificiale për vlerësimin në shtëpi të COVID-19 në një përpjekje për të identifikuar shpejt dhe në mënyrë efektive bartësit e sëmundjeve virale, tha studiuesi. 


Më të lexuarat