Secondary Adv

Projekti i Ures Babilonase ne Paris

Share on Google+

Firma arkitekturore Rescubika ka prezantuar projektin e urës së quajtur Babylon Bridge, e cila qëndron pezull mbi det, në Paris, Francë

 

Modeli i urës është pjesë e një projekti më të madh që synon të studiojë mundësinë e një hyrje të fortë të qytetit në formën e një peizazhi të varur, duke siguruar pamje të këndshme për kalimtarët, dhe shoferët që presin në trafik në unazën e mbingarkuar lokale. 

Ura e peizazhit e propozuar nga Rizubika do të krijojë një lidhje të fortë, vendimtare midis Esplanade Pierre Vidal-Naquet  dhe Truffaut rue françois. Për më tepër, brigjet do të pedonalizohen me aktivitete të përqendruara në bujqësi dhe blegtori. 

Nuk ka më hyrje në qytete me fabrika ndotëse, kjo është ardhja e bujqësisë urbane, shprehen arkitektët. Shëtitja në urë do t'i lejojë njerëzit të pushojnë, ndërsa shijojnë një përvojë të fuqishme shqisore, falë ujëvarës së madhe qendrore që derdhet në det dhe e cila ushqehet në rrjedhë të vazhdueshme. 

Kopshtet e perimeve do të vendosen përgjatë rrugës dhe do të vihen në dispozicion të vendasve. Ura siguron një zonë të gjërë, të izoluar nga zhurma e makinave, motoçikletave dhe kamionëve. 

Sfondi do të krijohet kryesisht nga zhurma gjallëruese e ujëvarës qendrore. Ura babilonase është një vizion pozitiv për qytetin e së nesërmes, më pak kaotike dhe shkatërruese sesa ajo e djeshme. 


Më të lexuarat