Secondary Adv

Projektohen njesite e banimit lundruese

Share on Google+

Duke eksploruar efektet e rënda të rritjes së popullsisë dhe ngrohjes globale, firma e arkitekturës Dada ka prezantuar zgjidhjet e strehimit lundrues për komunitetet bregdetare. 

  

I vendosur fillimisht në kontekstin Filipin, propozimi synon të luftojë ndjeshmërinë e zonave ujore përballë fatkeqësive të ashpra natyrore, si dhe mungesës së një infrastrukture të besueshme energjetike në këto rajone të largëta.

Komunitetet bregdetare janë zënë ngushtë në mes të mungesës së tokës dhe burimeve, dhe baticave dhe rritjeve të stuhive të shkaktuara nga aksionet e detit. Ata janë të detyruar të jetojnë në kushtet më të paqëndrueshme, kështu që ata kanë shumë nevojë për strehimore të sigurta dhe të qëndrueshme, duke krijuar hapësirë ​​për një zgjidhje inovative që bashkon arkitekturën dhe detin së bashku.

Projekti mund të sigurojë strukturë jetësore elastike, fleksibël që mund të përshtatet me kushtet e ndryshimit të detit. Thelbi iprojektit qëndron në hartimin e tij i cili përdor kontekstin unik në det për avantazhin operacional të strukturave.

Shtëpitë mundësohen nga energjia diellore, të korrura nga sisteme teknologjike të përfshira brenda vetë njësive, duke bërë që i gjithë komuniteti të jetë plotësisht jashtë rrjetit dhe i vetë-mjaftueshëm.

Megjithëse u krijuan fillimisht për mjedisin Filipin, modeli modular i këtyre shtëpive, si dhe përdorimi i një materiali të disponueshëm universal për kornizën e tij kryesore strukturore janë plastikë e derdhur e cila mundëson lehtësinë e tyre në ndërtim në praktikisht çdo vend bregdetar në të gjithë botën.


Më të lexuarat