Secondary Adv

5 qytetet qe mbajne emra njerezish

Share on Google+

Ka vende të emëruara pas njerëzve, qoftë ai që zbuloi tokën ose themeloi qytetin, ose ndoshta një person me rëndësi. 

 

Ka shumë shkaqe për kuptimet pas emrave të qyteteve. Ndërsa në fillim, mund t'i jepet një titull i përkohshëm, që shoqërohet pa dyshim me përbërjen rajonale, ata kanë tendencë të ndryshojnë më shpejt, për të marrë një kuptim më të rëndësishëm. 

 

Ka vende të emëruara pas njerëzve, qoftë ai që zbuloi tokën ose themeloi qytetin, një person me rëndësi ose një individ i paharrueshëm në jetën e njerëzve të tij. Leningrad u shndërrua në Shën Petersburg, midis një numri rastesh të tjera. Mbetet një fakt: në ditët e sotme, emri i një qyteti paraqet karakteristikën e tij të rëndësishme.

 

5. Alexandria, Egjipt

Aleksandri i Madh i Maqedonisë pushtoi pjesë të Azisë dhe Indisë, Greqisë, Persisë dhe Egjiptit, ndër të tjera. Megjithëse shkoi me shpejtësi në Persi, ai themeloi një kryeqytet të ri grek, Aleksandrinë, në bregdetin e Mesdheut në grykën e Nilit, duke mos u kthyer më në Egjipt përsëri dhe duke lënë qeverinë Greke përgjegjësinë për administrimin e tij.

 

4. Bukureshti, Rumani

Është mjaft interesante, emri Bukuresht i vendosur pas Bucur, një bari legjendar, emri i të cilit fjalë për fjalë do të thotë "gëzim", duke përshkruar me saktësi ndjenjën që ai u solli njerëzve duke luajtur flautin e tij ndërsa drejtonte delet në kullota, ose duke zbritur kodrat pas javësh e kullotjes.

 

3. Kievi, Ukrainë

Ndoshta fakti i parë historik që studiojnë pak studiuesit ukrainas, është se kryeqyteti i tyre u krijua nga tre vëllezër, Kyi, Shchek dhe Khoryv, dhe motra e tyre Lybid. Legjenda gjithashtu përshkruan Kyi si Princin Polyanian.

 

2. Rostov-on-Don, Rusi 

I njohur si Dhimitri i Rostovit, ai ndërtoi një shkollë në të cilën ai shpesh mësonte, dhe u dha gjithçka të tjerëve, duke mos lënë asgjë për veten e tij në kohën e vdekjes së tij, por librat, predikimet dhe himnet liturgjike. Për të përkujtuar jetën dhe shërbimin e tij, qyteti, fitoi një emër të ri: Rostov-on-Don.

 

1. Vankuver, Kanada

Nga 1791 deri në 1795, një navigator i Marinës Mbretërore të deteve, George Vancouver, përfundoi një nga survejimet më të hollësishme të historisë të kryera në ujë, duke përfshirë San-Francisco në British Columbia, duke eksploruar bregdetin dhe duke negociuar me Spanjollët e zbarkuar në lidhje me marrjen e kontrollit.


Më të lexuarat