Secondary Adv

Huawei starton sistemin operativ ne 2021

Share on Google+

Huawei ka njoftuar planet për të instaluar paraprakisht sistemin e vet operativ Harmony në telefonat e tij inteligjentë që nga viti i ardhshëm. 

 

Kompania kineze tha se do të ofronte gjithashtu softuer për prodhuesit e tjerë për ta përdorur si një alternativë ndaj Android. Huawei është aktualisht prodhuesi i dytë më i shitur i celularëve në botë, pas një kohe të shkurtër në vendin e parë. 

Por të tjerët janë përpjekur dhe dështuar të sfidojnë dominimin e Google dhe Apple. Android i Google përbënte 85.4% të telefonave inteligjentë të shitur vitin e kaluar, sipas kompanisë kërkimore IDC, dhe iOS i Apple 14.6% të mbetur. 

Masa e Huawei është nxitur nga fakti që ai nuk mund të ofrojë më aplikacione dhe shërbime të Google në pajisjet e tij më të fundit, për shkak të një ndalimi të tregtisë në SHBA, edhe pse kufizimi nuk e ndalon atë të ofrojë Android vetë. 

Kjo lëvizje do të mbështetet nga qeveria kineze sepse përshtatet në strategjinë e saj më të gjerë Made In China 2025, tha Marta Pinto, nga IDC. Huawei njoftoi planin e saj në fillim të një konference tre-ditore për zhvilluesit pranë qytetit Shenzhen. 

Versioni origjinal i Harmony OS u zbulua një vit më parë, kur u vendos për përdorim në orët inteligjente, TV dhe pajisjet e tjera të zgjuara të shtëpisë. Por kompania tani synon të lëshojë një version të ri, Harmony OS 2.0, që mund të testohet në aparate nga dhjetori, përpara një lansimi zyrtar në tetor 2021. 

Paralelisht, ajo së shpejti do të lëshojë EMUI 11, një version i përdoruesit të telefonit të saj celular ndërfaqja e bazuar në Android 11. Pas tetorit, disa nga modelet e saj të smartphone do të ofrohen me Harmony OS.


Më të lexuarat