Secondary Adv

Miratohet testi i ri i antitrupave

Share on Google+

Abbott Laboratories ka siguruar një autorizim të përdorimit emergjent për testin e gjakut të antitrupave COVID-19 me bazë laboratorike. 

 

Testi, AdviseDx, mund të përdoret për të identifikuar një lloj antitrupi të quajtur Immunoglobulin M (IgM) në mostrat e gjakut për të përcaktuar nëse dikush ka qenë i ekspozuar ndaj koronavirusit të ri, potencialisht duke treguar një infeksion të fundit ose të mëparshëm.

Abbott tashmë ka marrë autorizimin e përdorimit emergjent për shtatë teste, përfshirë testet molekulare, një provë të shpejtë të antigjenit dhe një provë tjetër që mund të zbulojë një lloj antitrupi të quajtur IgG. Testi i ri kërkon për antitrupa që zbehen më herët pas ekspozimit dhe mund të ndihmojë në identifikimin e atyre që kanë pasur tashmë virusin, por mund të ketë ende nevojë për trajtim ose të jetë në karantinë më shpesh, tha Abbott.

IgG është më afatgjatë në trup pas një infeksioni, por IgM është më i dobishëm për përcaktimin e një ekspozimi të kohëve të fundit në koronavirus pasi këto antitrupa bëhen të padetektueshme javë deri në muaj pas një infeksioni, tha Abbott.

Kjo është ndryshe nga testet molekulare, të cilat mund të zbulojnë nëse dikush ka koronavirus, testet e antitrupave përcaktojnë nëse dikush ka pasur një infeksion të mëparshëm duke zbuluar proteina që luftojnë sëmundjen e quajtur antitrupa. Por rezultatet e shpejta synojnë të konfirmohen me testimin laboratorik.

Në mënyrë të ngjashme, testi i ri i antitrupave IgG nuk ka për qëllim të përcaktojë se kush mund të ketë imunitet ndaj COVID-19 - dhënë përmes antitrupave IgM, por për të monitoruar ekspozimet dhe shpërthimet.


Më të lexuarat