Secondary Adv

Projekti i hotelit te pare hapesinor

Share on Google+

Puna do të fillojë në hotelin hapësinor të parë në botë në orbitën e ulët të Tokës në 2025, dhe ai do jetë i pajisur me restorante, një kinema dhe dhoma për 400 persona.

 

Krijuar nga Orbital Assembly Corporation (OAC), Stacioni Voyager mund të jetë operacional që në 2027, me infrastrukturën e ndërtuar në orbitë rreth Tokës.

Stacioni hapësinor do të jetë një rreth i madh dhe do të rrotullohet për të gjeneruar gravitet artificial që do të vendoset në një nivel të ngjashëm me gravitetin që gjendet në sipërfaqen e Hënës. Hoteli i Voyager Station do të përfshijë shumë nga tiparet që mund të prisni nga një anije udhëtimi, duke përfshirë restorante, një SPA dhe një kinema.

Ajo do të shfaqë një seri podesh bashkangjitur në pjesën e jashtme të unazës rrotulluese dhe disa prej këtyre pods mund të shitet në të tilla si NASA dhe ESA për hulumtime hapësinore.

Asnjë detaj i kostos për të ndërtuar stacionin hapësinor ose kostoja e kalimit të një nate në hotel nuk janë zbuluar, edhe pse OAC thotë se kostot e ndërtimit po bëhen më të lira falë automjeteve të ripërdorshme të lëshimit si SpaceX Falcon 9 dhe Starship i ardhshëm.

Stacioni hapësinor Voyager Class do të përbëhet nga një seri unazash, me një numër 'modulesh' të bashkangjitura në pjesën e jashtme të unazave. Disa nga këto 24 module do të drejtohen nga Gateway Foundation dhe do të jenë për gjëra të tilla si lagje ekuipazhi, ajër, ujë dhe energji.

Ato do të përfshijnë gjithashtu një palestër, kuzhinë, restorant, bar dhe pajisje të tjera thelbësore për njerëzit që do të jenë në stacion më gjatë. Modulet e tjerë do të jepen me qira ose do t'u shiten kompanive private dhe qeverive.


Më të lexuarat