Secondary Adv

Projekti i nderteses me 5 vellime asimetrike

Share on Google+

Me një model që i jep përparësi funksionalitetit dhe qarkullimit, MVRDV zbulon projektin e saj për një hapësirë ekspozite dhe qendër vizitorësh në portin e Roterdamit.

 

Harbour experience centre përfshin pesë vëllime të grumbulluara dhe të rrotulluara të mbështjella me shkallë të jashtme, të cilat i çojnë vizitorët nga toka deri në një tarracë.

Ndërtesa tërheqëse do të ndërtohet nga materiale të riperteritshme dhe të ricikluara, dhe vetë struktura është projektuar që të çmontohet dhe ripërdoret lehtësisht. Ndërtesa e re e MVRDV do të sigurojë një ekspozitë më të madhe, të përhershme, ku njerëzit mund të mësojnë rreth portit më të madh të Evropës.

Secila dysheme në formë katrore ka një dritare të madhe panoramike dhe rrotullohet për të kornizuar pamje të ndryshme sipas funksionit brenda. MVRDV ka specifikuar materiale që janë të thjeshta, industriale dhe të qëndrueshme.

Ndërtimi do të jetë neutral ndaj energjisë, duke përdorur çelikun e dhuruar nga strukturat e shkatërruara; pjesërisht materiale të ricikluara me komoditet të lartë termik për panelet e fasadës, dhe tul letre të ricikluar për tavanet akustike.

Struktura është gjithashtu e dizajnuar që të ndahet lehtësisht, në mënyrë që elementet të ripërdoren. Panelet e fasadës do të kthehen në fund të jetëgjatësisë së ndërtesës sipas një marrëveshjeje të bërë me prodhuesin. Edhe themeli i ndërtesës, i cili shmang përdorimin e shtyllave të betonit, është krijuar për të mos lënë gjurmë.


Më të lexuarat