Secondary Adv

Projekti i 5 kullave te argjendta ne Hangzhou

Share on Google+

Me qytetin e tij Guanyun Qiantang, Aedas planifikon një qendër të re urbane në Hangzhou.

 

Me pamje nga ekspozita sportive olimpike dhe lumi qiantang, kompleksi tregtar i rëndësishëm ndodhet në zonën kryesore të qytetit të shekullit Qianjiang dhe merr frymëzim nga koncepti i 'vendosjes së velave'.

Koleksioni i kullave të hapësirës së punës sugjeron një varg velash që rriten. Podiumi kujton imazhin e bykut të një anijeje që thyen valët, duke bërë jehonë në ritmin dhe konturet e lumit. Ndërkohë, ndërtesa është e lidhur me panele alumini gri argjendtë dhe mure perde xhami, një homazh në qendrën e lartë sportive olimpike në jug.

Qyteti Guanyun Qiantang i dizajnuar nga Aedas përfshin pesë kulla zyrash, të ndara nga lumi i degëzuar. Kullat e shpërndara janë të organizuara me përpikëri për të siguruar depërtueshmërinë dhe për të maksimizuar pamjet drejt lumit Qiantang.

Vendosur në formën e velave valëzuese për të paraqitur një plan më të gjerë të dyshemesë së zyrës, dy kullat në veri janë të lidhura nga një podium trekatësh. Zona e jugut, e shtrirë në breg të lumit, sheh tre kulla të organizuara përgjatë një kurrizi të gjelbër të platformave vertikalisht të lidhura.

Midis dy zonave, Aedas ndërton qytetin e tij Guanyun Qiantang si një korridor urban nëpër sipërfaqen e lumit. Një vendkalim i qëndrueshëm për këmbësorë është krijuar për të lidhur ndërtesat dhe hapësirën pubike përgjatë rrjedhës së lumit, duke ftuar qytetarët të eksplorojnë brenda.


Më të lexuarat