Secondary Adv

Facebook njofton projektin e ri Metaverse

Share on Google+

Facebook ka njoftuar planet për të punësuar 10.000 njerëz në BE për të zhvilluar metaverse, një version i realitetit virtual ku njerëzit mund të luajnë, punojnë dhe komunikojnë.

 

Drejtori ekzekutiv i gjigantit të teknologjisë, Mark Zuckerberg, ka qenë zëri kryesor në konceptin, i cili do të turbullonte kufijtë midis botës fizike dhe asaj dixhitale.

Kjo mund të mundësojë që përmes një pajisje të realitetit virtual ti bëjë ata të ndihen sikur janë ballë për ballë me një mik, pavarësisht se janë mijëra kilometra larg dhe të lidhur përmes internetit. Metaverse ka potencialin për të ndihmuar në zhbllokimin e aksesit në mundësi të reja krijuese, sociale dhe ekonomike.

Dhe evropianët do ta formësojnë atë që në fillim, tha Facebook në një postim në blog. Sot, ne po shpallim një plan për krijimin e 10.000 vendeve të reja të punës me aftësi të larta brenda BE gjatë pesë viteve të ardhshme.

Gjiganti i teknologjisë tha se rolet e reja do të përfshijnë "inxhinierë shumë të specializuar", por nuk zbuloi më shumë detaje rreth planeve të tij për ekipin e ri metaverse.

Sidoqoftë, jo të gjithë janë të impresionuar nga njoftimi, megjithatë, me shumë përdorues që sugjerojnë se Facebook duhet të përqëndrohet në punësimin e më shumë moderatorëve dhe trajtimin e përhapjes së dezinformatave në platformat e tij, në vend të metaverse.


Më të lexuarat