Secondary Adv

Projekti i kompleksit te kullave ne Korene e Jugut

Share on Google+

Projekti vë në qendër të vëmendjes urbanizimin e shpejtë të qyteteve të Koresë së Jugut pas lulëzimit të ekonomisë së vendit, veçanërisht qytetit të Busanit.

 

Nga shtëpitë rurale te komplekset e larta, Busan ka përjetuar transformime intensive urbane gjatë dekadave të fundit. 

Në procesin e këtij rigjenerimi urban, ndoshta gjëja më e rëndësishme për t'u marrë parasysh është nevoja për kapital social mbi të cilin bazohet një pjesë e madhe e progresit dhe evolucionit të Koresë.

Megjithatë, për shkak të natyrës dhe strukturës së tij, zhvilluesit kanë minuar rëndësinë e ofrimit të hapësirave që nxisin mirëqenien sociale. Pjesa e parë e projektimit nxjerr në pah kullat e banimit të vendosura në pjesën veriore të truallit.

Edhe pse këto kulla janë struktura më e dendur dhe më e lartë e propozimit, rregullimi i tyre diagonal ofron ndriçimin dhe pamjen më të mirë të oqeanit pa bllokuar asnjë kullë tjetër nga e njëjta pamje.

Fasada e këtyre kullave është bërë transparente për të maksimizuar më tej atë lidhje midis përdoruesve dhe qytetit, ndërsa gjurmët e ndërtesave në nivelet më të ulëta minimizohen për të liruar tokën. Studio Vaal propozoi gjithashtu ngritjen e një godine të re hoteli.


Më të lexuarat