Secondary Adv

Projekti i resortit me 2 kulla nga Zaha Hadid

Share on Google+

Zaha hadid architects (ZHA) njofton përfundimin e punimeve për zgjerimin e resortit të saj në Makao, Kinë. 

 

Arkitektët e njohur ndërkombëtarisht ishin ftuar për të zgjeruar zhvillimin e frymëzuar nga hollivudi në vitin 2017, i cili kishte mirëpritur vizitorët që nga viti 2015. Zaha Hadid architects pret që projekti të përfundojë në dhjetor 2022.

Ekipi i arkitektëve Zaha Hadid punoi me melco resort & entertainment për të zhvilluar zgjerimin e ‘phase 2’. Shtesa e re do të përbëhet nga dy kulla të reja, me një fasadë prej xhami të shkallëzuar, vertikaliteti i të cilave kujton kolonat natyrore të shkëmbinjve bazalt.

Këto njësi me xham vertikal të izoluar dhe fletë hijezuese do të reduktojnë fitimin dhe shkëlqimin e nxehtësisë diellore duke ruajtur komoditetin termik për mysafirët e hotelit.

Mbështjellja e ndërtesës me performancë të lartë së bashku me shërbimet dhe sistemet shumë efikase do të reduktojnë kërkesën për energji. Orientimi dhe konfigurimi i kullave eliptike janë projektuar me përpikëri për të siguruar ajrim natyral brenda dhe rreth vendpushimit.


Më të lexuarat