Secondary Adv

Zhvillohet roboti me i ngjashem me njeriun

Share on Google+

I quajtur Ameca, roboti u krijua në një laborator britanik dhe ka lëvizje realiste dhe shprehje të fytyrës.

 

Engineered Arts me bazë në Cornwall, i cili e quan veten "dizajneri dhe prodhuesi kryesor në Mbretërinë e Bashkuar i robotëve argëtues humanoid", e zbuloi robotin në YouTube me shumë emocion.

Shumë shikues shprehën habinë e tyre se sa realist dhe i ngjashëm me njeriun është roboti. Në klip, roboti shihet duke ngrohur shpatullën e tij, përpara se të hapë sytë dhe të shprehë një pamje mjaft bindëse tronditjeje ose habie. 

Pamja paraprake përfundon me Ameca që zgjat dorën dhe admiron kombinimin e saj të gjymtyrëve dhe ligamenteve mekanike, aktivizuesve dhe grupeve të sensorëve.

Është sigurisht realiste dhe në krye të fushës së saj për sa i përket shprehjeve, por sfida tjetër do të jetë mundësimi i këtyre robotëve të ecin përreth.

Engineered Arts tha se ishte ende shumë larg kësaj, por shtoi se fytyra është e vendosur në një 'trup artificial të ngjashëm me njeriun (AI x AB)' që krenohet me një 'sistemi operativ të fuqishëm roboti Tritium'. Nuk ka zbuluar se sa kushton për të bërë robotin pasi është ende në zhvillim.


Më të lexuarat