Secondary Adv

Projekti i nderteses ne formen e kubave te akullit

Share on Google+

Qendra e turizmit kulturor xinxiang në Kinë qëndron si një ikonë arkitekturore e rrethit të ri të turizmit në qytet që do t'i kushtohet sporteve dimërore.

 

I udhëhequr nga arkitektët Qiang Zou dhe Mathieu Forest, projekti shpreson të krijojë një tregues urban të fortë që bashkon të gjithë rrethin dhe tërheq vizitorë vendas dhe rajonalë.

Dizajni i pazakontë bashkon 9 blloqe arkitekturore të formuara si 'kuba akulli' që mbivendosen dhe largohen nga njëri-tjetri, duke përfaqësuar temën e përgjithshme të zonës së kohës së lirë.

Kjo pamje e drejtpërdrejtë bëhet më delikate dhe komplekse kur dikush i afrohet ndërtesës falë fasadave të xhamit me shumë kristale akulli të ngatërruar dhe të tejdukshëm që filtrojnë dritën dhe pamjen nga pjesa e brendshme.

Kristalet e akullit kapin dritën dhe e kthejnë atë. Duke elaboruar atë lojë vizuale, arkitektët i dhanë formë qendrës skulpturore në mënyrë të tillë që të perceptohej ndryshe sipas çdo këndi të zbulimit.

Ekipi e kuptoi me sukses këtë cilësi ndryshe falë një zgjedhjeje unike të materialit: panelet prej xhami të printuar përbëjnë fasadat, ndërsa kabllot dhe lidhjet prej çeliku inox lidhin panelet së bashku, duke krijuar një dizajn minimal që ngjall si brishtësinë ashtu edhe qëndrueshmërinë.


Më të lexuarat