Secondary Adv

Projekti i 6 kullave ne formen e kodrave ne Ekuador

Share on Google+

MVRDV ka zbuluar dizajnin për The Hills, projektin e tij të parë në Amerikën e Jugut, që do të realizohet përgjatë bregut të lumit të Ekuadorit. 

 

Projekti i dizenjuar për zhvilluesin me bazë në Quito Uribe, Schwarzkopf, ndodhet në lumin Guayas të Guayaquil.

Në përgjithësi, kompleksi do të qëndrojë si një grup prej 6 kullash banimi në majë të një bazamenti me përdorim të përzier, duke sugjeruar një "luginë" të harlisur, të gdhendur në mënyrë natyrale.

Projekti do të vendoset në lagjen luksoze të Puerto Santa Ana, duke zgjeruar bulevardin që gradualisht po konsolidohet përgjatë pjesës më të madhe ujore të qytetit.

6 kullat rezidenciale të The Hills variojnë nga 92 deri në 143 metra, duke u ngritur më lart ndërsa largohen nga bregu i lumit, duke i bërë jehonë mënyrës se si qyteti ngjitet ose 'përplaset' nga bregu ujor në kodrat pas.

Në bazën e projektit, kullat e projektuara nga MVRDV bashkohen së bashku për të formuar një luginë të gjelbër me tarraca të programuar me një oaz pishinash, fusha sportive dhe një amfiteatër të madh urban përballë lumit, të gjitha të rrethuara nga bimësi e harlisur vendase në Ekuador.

Midis 4 kullave të vendosura më afër lumit dhe 2 kullave në pjesën e pasme të zhvillimit është një 'kanion' më i thellë. Kullat do të furnizohen me energji të rinovueshme nga fotovoltaikët.


Më të lexuarat