Secondary Adv

Projekti i tre kullave me 40 kate ne Kuvajt

Share on Google+

Firma AGi Architects ka kompletuar një treshe kullash banimi në qytetin e Kuvajtit me hapje dhe planimetri të ndryshme të fasadave.

 

Zhvillimi i Sheshit Tamdeen është pjesë e një distrikti të ri urban që ndodhet në jug të qytetit, pranë autostradës Fahaheel që shtrihet në jug përgjatë bregut deri në kufirin me Arabinë Saudite.

AGi Architects, u ngarkua me projektimin e tre kullave 40-katëshe që bashkohen me ndërtesa të tjera të larta të rregulluara përgjatë autostradës. Projekti synon të krijojë një pikë referimi të re në kufirin lindor të qarkut.

Arkitektët shpjeguan se dizajni uniform i ndërtesave u jep atyre një identitet kolektiv brenda peizazhit të qytetit, ndërsa hapësirat e brendshme i përgjigjen rëndësisë së privatësisë në Kuvajt.

Çdo kullë përmban 120 njësi banimi, të cilat janë të rregulluara 3 për kat në secilin nga 40 katet. Apartamentet ndryshojnë në paraqitjen dhe aspektin e tyre, me ritmin dhe shkallën e hapjeve të fasadave që e bëjnë secilin unik.

Duke iu përgjigjur nevojës për privatësi dhe ndarje midis njësive, tre bërthama të dedikuara qarkullimi ofrojnë qasje gjysmë private në tre apartamentet në çdo nivel. Kullat ngrihen nga një bazament që strehon zonat e parkimit.


Më të lexuarat