Secondary Adv

Projekti i kulles super te holle qe do ndertohet ne Toronto

Share on Google+

Studio BDP ka projektuar rrokaqiellin super të dobët të Torontos në distriktin financiar të qytetit. 

 

BDP Quadrangle projektoi kullën 54-katëshe për të zëvendësuar një kullë zyre 10-katëshe të ndërtuar në vitet 1960. Kulla prej 19,459 metra katrorë do të përmbajë njësi banimi dhe zyra.

Ajo që Toronto 15 i mungon në gjerësi e kompenson më shumë në lartësi, tha arkitektja e projektit BDP Quadrangle Emily Li. Në mënyrë tipike, një rrokaqiell super i dobët, i njohur gjithashtu si një kullë lapsi, është ai që ka një lartësi të paktën 10 herë më të madhe se gjerësia e tij.

Renderat e publikuara nga studio tregojnë një strukturë në cep në rrethin financiar të Torontos me fasada të mbuluara me gurë në bazë.

BDP vuri në dukje se shumë rrokaqiejt kanë një "rrip" që zvogëlon gjerësinë e rrokaqiellit në mënyrë që "të parandalojë këmbësorët që të ndihen të mbingarkuar nga lartësia e ndërtesës nga niveli i tokës".

"Rripi" në katin e 11 përfaqësohet në fasadë nga një prerje e lehtë e rrethuar me kolona. Kjo hapësirë ​​e jashtme do të mbajë një restorant. Në total, ndërtesa do të ketë 278 apartamente, me penthouse në katet e 52 dhe 53.


Më të lexuarat