Secondary Adv

Projekti i kullave qe lidhen nga nje ure ne lartesi

Share on Google+

Studio britanike e arkitekturës Foster+Partners ka përfunduar dy kullat në Shenzhen të quajtur DJI Sky City, të cilat lidhen me një urë të varur 100 metra mbi tokë.

  

DJI Sky City përbëhet nga dy kulla 200 metra të larta që strehojnë selinë dhe qendrën e inovacionit të kompanisë robotike me bazë në Shenzhen dhe specialistëve të dronëve DJI.

Dy rrokaqiejt lidhen me një urë të varur 90 metra të gjatë, e cila ndodhet në gjysmën e strukturës, 105 metra mbi tokë.

Ura do të ngjitet në secilën prej kullave bërthama vertikalisht me listela druri, ku të dyja mbështesin një sërë vëllimesh xhami të mbështjella me kafaz çeliku, të cilat u grumbulluan dhe u vendosën njëra mbi tjetrën në lartësi të ndryshme.

Blloqet përmbajnë hapësira zyre pa kolona, ​​të cilat u mundësuan nga sistemet e jashtme të kafazit të ndërtesës.

Kati përdhe strehon objektet publike të ndërtesës, duke përfshirë një qendër të kujdesit shëndetësor të komunitetit, si dhe hollet e saj që secili përmban një kopsht të brendshëm.

Në krye të ndërtesave, secili nga vëllimet ka një kopsht në çati me pamje nga e gjithë Shenzhen si hapësira të jashtme për punonjësit e DJI.

Renderet dhe një video e ndërtesës u zbuluan për herë të parë në vitin 2018, duke detajuar objektet e saj të mëdha të testimit me dron dhe robotikë.


Më të lexuarat