Secondary Adv

Projekti i kulles 80 kateshe me fasade reflektuese

Share on Google+

Studio arkitekturore HKS ka publikuar planet për një rrokaqiell super të lartë që do të ndërtohet në Austin, Teksas, i cili do të jetë ndërtesa më e lartë në vend. 

 

HKS Austin publikoi planet për një rrokaqiell 80-katësh, 315 metra të lartë të quajtur Wilson Tower, i cili do të mbështillet me një brise soleil. Kulla do të shfaqë një piedestal të ngritur që ngrihet mbi shtigjet e nivelit të tokës me kolona betoni.

Vetë kulla do të ngrihet nga niveli i podiumit dhe do të jetë relativisht e rrafshët me xham që përhapet në anët e gjera të strukturës dhe një shtresë metalike që mbështillet rreth anëve te ngushta, duke mbuluar majën e rrumbullakosur.

Së bashku me tarracat dhe kopshtet mikpritëse në natyrë, vetë kulla është e mbështjellë me një brise soleil që ofron mbrojtje nga dielli dhe era e nxehtë e Teksasit, duke siguruar gjithashtu forcë strukturore.

Sipas studios, soleil brise është një përgjigje specifike ndaj verës së nxehtë të Teksasit. Hijezimi do të marrë dy forma të ndryshme në fasadën e strukturës.

Në podium do të përdoren grilat vertikale klasike për të hijezuar ambientet e brendshme, ndërsa vetë kulla do të mbulohet me një strukturë metalike të bllokuar që ndryshon profilin e saj në varësi të nevojave të apartamenteve.


Më të lexuarat