Secondary Adv

Projekti i rinovimit te godines se Parlamentit Europian

Share on Google+

EUROPARC prezanton propozimin fitues për rinovimin e ndërtesës Paul Henri SPAAK në Bruksel, Belgjikë.

 

Dizajni, i cili fitoi çmimin e parë në një konkurs ndërkombëtar të organizuar nga Parlamenti Evropian, thekson identitetin e BE dhe vlerën e demokracisë duke promovuar parimet e ndërtimit rrethor.

Projekti parashikon një strukturë të depërtueshme me ndikim minimal mjedisor, duke përfshirë një agora ikonë të gjelbër që fton anëtarët të takohen dhe të shkëmbejnë ide.

Hapësira publike zgjerohet brenda dhe jashtë arkitekturës, duke krijuar një eksperiencë më mikpritëse për vizitorët.

Dhoma e re e asamblesë e Parlamentit Evropian, e quajtur Hemicycle, do të transferohet në katet e sipërme për të përmbushur kërkesat hapësinore të një salle plenare të modernizuar.

Një tipar tjetër kyç janë dritaret e gjera që krijojnë një dialog vizual midis Parlamentit, kopshtit të çatisë, qytetit dhe qytetarëve evropianë në përgjithësi.

Një nga këto dritare të mëdha mund të përdoret gjithashtu si një ekran për të transmetuar informacion në kohë reale gjatë takimeve. Në katin e fundit të Parlamentit të ri, Agora e Gjelbër është pika kryesore e vizitës së publikut në ndërtesë.


Më të lexuarat