Secondary Adv

Projekti i hotelit te printuar ne 3D ne Teksas

Share on Google+

Studio daneze BIG dhe 3D ICON po hartojnë një projekt kampingu dhe strehimi në shkretëtirë të quajtur El Cosmico, në Marfa, Teksas.

  

Projekti për Lambert do të mbulojë më shumë se 60 hektarë në qytetin perëndimor të Teksasit dhe do të përbëhet nga akomodimi për hotelin me pajisje, si dhe strehim të përhershëm.

El Cosmico do të ketë një seri strukturash të ngjashme me kabina parabolike të bëra me përzierje betoni të printuar 3D që merr pigment që përputhet me atë të shkretëtirës.

Bashkëthemeluesi i ICON, Jason Ballard, beson se aftësia e printimit 3D për të krijuar forma të lëmuara, organike do t'i japë projektit një pamje natyrale.

Për shkak të printimit 3D dhe qasjeve robotike ndaj ndërtimit, këto lloj arkitekturash të gjalla, forma organike, kanë një estetikë shumë më njerëzore, tha ai. Pra, edhe pse është bërë nga një robot, ai ka një estetikë shumë më njerëzore.

Gjithashtu në pronë do të ketë një sërë shtëpish që janë bërë nga grupe formash të ngjashme me tuba të grupuara së bashku duke krijuar një sërë dhomash.

Kjo skemë rrethore do të zbatohet gjithashtu në pishinë, e cila do të rrethohet nga një seri kabinash të lakuara të printuara 3D.


Më të lexuarat