Secondary Adv

Projekti i 25 kullave me strukture unike ne Dubai

Share on Google+

Kulla Absorbent Sandstorm synon të bashkojë modelet e klimës tropikale të shkretëtirës së Emirateve të Bashkuara Arabe me zhvillimet ambicioze arkitekturore. 

 

Duke ofruar një zgjidhje të qëndrueshme strukturore për stuhitë e rërës që ndodhin natyrshëm në Dubai duke integruar kreativitetin dhe teknologjinë, studioja me bazë në Teheran koncepton një seri kullash monumentale që i bëjnë jehonë horizontit të qytetit duke pastruar ajrin e tij.

I udhëhequr nga një qasje e qëndrueshme nga dizajni në funksionalitet, projekti propozon një zonë përgjatë rrugës kryesore të Dubait të veshur me struktura xhami të përkulura organike që kapin grimcat e dëmshme të pluhurit nga ajri dhe i neutralizojnë ato.

Projekti Absorbent Sandstorm Skyscraper përbëhet nga 25 kulla përgjatë rrugës kryesore të Dubait, të cilat do të mbivendosen dhe do të përmirësojnë funksionalitetin e njëra-tjetrës.

Strukturat e tyre kryesore përbëhen nga dy zgavra të thella për të thithur grimcat e tokës nëpërmjet magnetizmit, duke hequr ngarkesat e tyre elektrike.

Ndërsa grimcat e rërës hyjnë në zgavra, ato lidhen me grimcat e zgjuara brenda vrimave, të cilat do të hapen në një masë të caktuar sipas intensitetit të stuhisë.


Më të lexuarat